Ez történt az OANDER-nél 2023-ban 2. rész
Ez történt az OANDER-nél 2023-ban 2. rész
Aktuális

Ez történt az OANDER-nél 2023-ban 2. rész

Olvasási idő: 6 perc

Év végi összegző cikkünk második részében tovább részletezzük, hogy mi mindennel foglalkoztunk az OANDER-nél. Szó lesz többek között a kereskedők edukációjáról és a 2023-ban szervezett rendezvényekről is.

Egyedülálló mentorprogram e-kereskedők számára

A Digitális Kereskedelmi Szövetség (DKSZ) 2023-ban egyedülálló mentorprogramot indított az érett, nemzetközi terjeszkedést tervező magyar e-kereskedők számára.

DKSZ e-kereskedelmi mentorprogram

A szövetség tagjai – többek között az Adevinta Hungary, DHL Express, GKID, Google, Growww Digital, IVSZ, Mastercard, OANDER és a Boxy – elkötelezettek a hazai e-kereskedelem fejlesztése iránt, ezért aktív támogatói szeretnének lenni a fejlődésnek.

A DKSZ a magyar e-kereskedelem felzárkóztatásáért, az e-kereskedők megerősítéséért és a nemzetközi terjeszkedés elősegítéséért jött létre. A program során több, mint százezer euró összértékű, cégekre szabott tanácsadást kínálnak a mentoráltaknak. Az e-kereskedelmi mentorprogram finalistái a Furbify, a Lumenet és a Vágyaim.hu lettek, így ezekkel a vállalatokkal indult el a közös munka.

Részletesebb információkért olvasd el az alábbi cikkekinket:
DKSZ Mentorprogram >>
DKSZ Mentorprogram a nemzetközi terjeszkedés támogatásáért >>
Elstartolt a DKSZ e-kereskedelmi mentorprogram >>

Egységesített Kereskedelem

Az OANDER egyik legnagyobb tavalyi eredményeként kétségkívül az Egységesített Kereskedelem című üzleti szakkönyv megjelenését könyvelheti el, amelyet cégünk két alapítója írt. A szerzők az elmúlt 15 évben szerzett tapasztalataikra alapozva igyekeztek a lehető legjobb gyakorlati tanácsokat és stratégiákat átadni az olvasóknak.

Egységesített Kereskedelem

A kiadvány hasznos eszközt nyújt a vállalkozóknak, segít a fizikai és a digitális értékesítési csatornák összehangolásában, illetve bemutatja a digitális és fizikai értékesítés integrációjának előnyeit.

A Scalable Commerce Framework – a könyv módszertani háttere – egy teljes üzletág fejlesztési folyamaton kalauzolja végig az olvasókat. Négy fejlődési szakaszon keresztül mutatjuk be a digitális értékesítési üzletágak fejlődését és azok komplex folyamatát. Ha részletesebben szeretnél olvasni a négy fejlődési szakasz sajátosságairól, olvasd el cikkeinket:

Evolúciós lépcsőfokok a kereskedelmi digitalizációban 1. rész >>
Evolúciós lépcsőfokok a kereskedelmi digitalizációban 2. rész >>
A digitalizáció evolúciós lépcsőfokai >>
Dr. Bőgel György, az Ecommerce Hungary elnökének recenziója a könyvről >>

Podcast a vállalati digitalizációról 

Pintér Robesz, a Digiméter alapítója és kutatója Ocskay Lászlóval készített interjút a SimpleTrends podcast-sorozat keretein belül. A vállalati digitalizáció fontosságáról, illetve a digitalizációt gátló és serkentő tényezőkről beszélgettek, mindezt az Egységesített Kereskedelem című könyvben megfogalmazottakkal alátámasztva.

vállalati digitalizáció

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatod meg.

Tudásátadás a jövő generációjának

A tavalyi évben nagy megtiszteltetés ért bennünket, Ocskay Lászlót kérték fel, hogy a Corvinus Egyetem gazdaságinformatikus alapszakos végzős hallgatói számára tartson E-kereskedelem tárgyból előadást. A két oktatás alkalmával a hallgatók többek között megismerkedhettek az:

  • A régiós e-kereskedelmi trendekkel
  • Az egységesített kereskedelem fogalmával és jellemzőivel
  • Az Egységesített Kereskedelem című üzleti szakkönyvvel és a könyvben szereplő négy fejlődési szakasszal
  • AI használatával a kereskedelemben gyakorlati példákkal alátámasztva

Az ügyféltérítés művészete az omnichannel erejével – üzleti reggeli

2023.09.28-án az Ecommerce Hungary, a Daktela, az OANDER, valamint a Deloitte szervezésében egy szakmai rendezvényen vehettek részt olyan nagyvállalati vezetők és digitális innovációért felelős munkatársak, akik egyszerűsíteni és gyorsítani szerették volna az ügyfelekkel való kapcsolattartást, valamint az értékesítési volumenüket szerették volna felskálázni.

omnichannel

Az esemény célja az volt, hogy mélyebb betekintést nyújtson, hogyan implementálható egy új, valamint optimalizálható és javítható egy meglévő omnichannel stratégia és miképpen alakítható ki zökkenőmentes vásárlói élmény.

Részletesebb beszámolót itt olvashatsz: Az ügyféltérítés művészete az omnichannel erejével üzleti reggeli

Skálázódó kereskedelem: miért válj kereskedőből szolgáltatóvá?

Az év utolsó rendezvényeként egy jó hangulatú szakmai beszélgetésre invitáltuk meg az OANDER irodájába mindazokat a kereskedőket, akik az elkövetkezendő években szeretnének szintet lépni vállalkozásukkal.

A kerekasztal-beszélgetésen a KÜRT Akadémia, OANDER, Growww Digital, Trans-Sped és Decathlon tapasztalt szakemberei beszélgettek arról, hogy mi történik jelenleg most a piacon és mire számíthat a jövő kereskedője.

oander-kerekasztal

Részletes összefoglaló a rendezvényről: Az e-kereskedelem a nagyok játéka

A leggyorsabb Magento

2023-ban az első magyarországi partnerei lettünk a Hyvä-nak, amely forradalmi változást hozott a Magento webshopok világába. A Hyvä sablon egy holland csapat által megálmodott téma, amely egy modern, ultra gyors és időtakarékos Magento frontend megoldás a dinamikus növekedés érdekében

leggyorsabb magento

Milyen előnyei vannak a Hyvä sablon használatának?

  • Extra gyorsaság – A weboldal betöltődési sebessége messzemenően felülmúlja a korábbi Magento sablonokat, amely nemcsak a felhasználói élményt javítja, de a konverziót is növeli.
  • Költséghatékony fejlesztés – A böngészőoldali kód mennyiségének drasztikus csökkentésével sokkal könnyebbé és optimálisabbá tehetjük a frontend fejlesztési folyamatokat, azaz pénzt és időt is spórolunk.
  • Széles funkciótár – A piacon számtalan Hyvä-kompatibilis modul érhető már el, köztük az OANDER saját moduljai is, melyekkel a hazai piaci igényekre szabható és bővíthető a webáruház funkcionalitása.

Szeretnél többet megtudni a Hyvä-ról? Nézz szét oldalunkon vagy olvasd el bejegyzéseinket a témában:

Hyvä sablon fejlesztés >>
Itt a leggyorsabb Magento! Hello Hyvä! >>

Bízunk benne, hogy hasznos információkkal szolgáltunk és az idei évben is nyomon követed majd az OANDER életét! Hamarosan újabb cikkel érkezünk, amelyben összefoglaljuk azokat a 2024-es hazai és külföldi e-kereskedelmi rendezvényeket, amelyeken érdemes részt venned az évben!