wordpress mockup

WordPress fejlesztések

A funkciógazdag WordPress portálmotor alkalmazásával megbízható és sikeres nagyvállalati oldalakat alkotunk.  

A WordPress egy nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, amelyre építkezve nagy tudású website-ok fejleszthetőek, vállalati oldalaktól médiaportálokig. Mivel szabadon felhasználható, projektjeink büdzséjét nem terhelik a portálmotor fejlesztési vagy licensz költségei. A WordPress nyílt forráskódú jellege ugyanakkor páratlan rugalmassággal, stabilitással, testreszabhatósággal és megbízhatósággal párosul, így segítségével előtérbe kerülhet az átgondolt ergonómiai kialakítás és felhasználói élmény. Csapatunk piacvezető szaktudással rendelkezik a rendszer ismerete terén. Több száz sikeres WordPress projekt tapasztalatával vagyunk felvértezve.

WordPress admin mockup

A WordPress tartalomkezelő keretrendszer további nagy előnye, hogy a felhasználói kezelőfelülete roppant egyszerű. A weboldal karbantartása, a tartalmak szerkesztése egy kényelmes és logikus adminisztrációs felületen keresztül történik. Így bárki, aki rendelkezik alapfokú számítógép-felhasználási tapasztalatokkal, néhány óra alatt kényelmesen meg tudja tanulni a tartalomszerkesztő felület használatát.

A WordPress néhány kifejezett előnye

Egyedi kialakítás

A portálmotor nem vezet be kötöttségeket a frontend felület megjelenése kapcsán. WordPress alapú portáljaink így mind egyedi megjelenésűek, bármilyen ergonómia és design kialakítható bennük.

Gyorsan bevezethető

WordPress alapokon a portálfejlesztési projektek gyorsan és rugalmasan valósíthatók meg, egyedi fejlesztésű portálmotorokhoz képest lényegesen kisebb büdzsével, licensz költségek nélkül.

Gazdag funkcionalitás

A WordPress egy komplett tartalomkezelő rendszer rengeteg „out of the box” funkcióval. Rendkívül nagy funkcionalitása révén kiváló alap nagyvállalati portálok és médiaportálok kialakítására.

Moduláris bővíthetőség

A WordPress központi funkciói kibővíthetőek egyedi fejlesztésű vagy vásárolt plug-in alkalmazásokkal úgy, hogy a forráskód koherenciája nem sérül.

Magas szoftverminőség

Open source jellegéből adódóan a WordPress gyorsan fejlődik. Vagyis olyan website engine, amelynek minősége folyamatosan tökéletesedik, stabil és folyamatos innováció kíséri.

Felhasználói élmény

A WordPress egyik nagy versenyelőnye a páratlanul logikus felépítésű, barátságos és könnyen elsajátítható adminisztrációs felülete, amellyel öröm dolgozni.

Integrálhatóság

Iparági szabványokra épülő adatkapcsolati megoldásai révén a WordPress jól integrálható más webes alkalmazásokkal, adatbázisokkal, third-party szoftverekkel.

Dióhéjban a WordPress szerkesztési funkcióiról

Könnyű tartalompublikáció

WordPress alapú portálunkban tetszőleges számú oldalt, cikket és speciális kialakítású bejegyzést hozhatunk létre, amelyek adatstruktúrája egyedi mezőkkel korlátlanul bővíthető. Minden tartalmi típust hasonló szerkesztési felületen tudunk rögzíteni, tartalmaink sorrendezhetők, előre időzíthetők, publikálás előtt megtekinthetők. Tartalmaink kategorizálása, címkézése és a felhasználói interakciók engedélyezése pár kattintással megtörténik.

Korlátlan számú template szerkezet

A tervezés és fejlesztés során korlátlan számban állíthatók elő egymástól ergonómiailag teljesen független megjelenésű oldalsablonok, amelyek később bővíthetőek is. Így lehetőség van számos layout szerkezet (cikkoldalak, oldalsablonok, landing page-ek, stb.) megalkotására, amelyek közül a szerkesztés közben választhatunk. A különböző megjelenésű oldalsablonok szabadon szerkeszthető menüszerkezetben és kiajánló rendszerben kapcsolhatók össze az oldal többi részével.

Multisite network és többnyelvűség

Amennyiben vállalatunk több oldalt üzemeltet, lehetőségünk van azokat közös WordPress installációként létrehozni, így egyazon admin felületről tudjuk kezelni a társoldalakat vagy egészen különböző megjelenésű és funkciójú portálcsaládokat. Így egy központi rendszert kell karbantartanunk sok különálló oldal helyett. Fejlesztéseink támogatják a többnyelvűséget is oldalon belüli nyelvváltással.

Jogosultságkezelés

A WordPress testre szabható, szerepkör-alapú jogosultságkezelése révén szabályozható, hogy a website egyes adminisztrátorai mihez férhessenek hozzá és milyen eljárások mentén publikálhassanak tartalmakat. A portálmotor rendszerszintű beállításainak elérése (pl. bővítmények kezelése, template váltás, adatbázis export / import funkciók) leválaszthatók az egyszerűbb szerkesztői jogosultságoktól.

Fejlett médiatár

Valamennyi, az oldalunkra feltöltött képi tartalom, dokumentum vagy egyéb állomány egy egységes médiatárba kerül, ahol kényelmesen tudjuk rendezni és továbbszerkeszteni őket. Adott oldalak szerkesztése közben is bármikor előhívhatjuk a médiatárat, a tartalmakba beillesztett állományok pedig automatikusan frissülnek benne.

Keresőoptimalizáltság és social media

A WordPress-t kiváló SEO támogatás és közösségi média integráció jellemzi, amelyeket frontend megoldásokkal (pl. strukturált adatszerkezetek alkalmazása), illetve külön bővítményekkel is támogatunk. Valamennyi tartalom esetében szerkeszthetők a fontos meta adatok, amennyiben pedig azokat elfelejtjük kitölteni, automatikusan generáljuk őket.

WordPress fejlesztések

Hogyan születik műhelyünkben egy WordPress website?

A készülő portál felületi tervezése drótvázak kialakításával kezdődik, amely kötelezően megelőzi a látványvilág kialakítását. A drótvázakat a website oldaltípusainak szabásmintájaként érdemes elképzelni: arculat nélküli ergonómiai-elrendezési tervekről van szó, amelyeket tervezési termékműhely workshopokon vitatunk meg. Ügyfeleink aktív résztvevői a tervezési folyamatnak. Ezek elfogadását követően látunk neki a design kialakításának, amely révén az üzleti követelmények azonnal megjelennek a készülő látványtervekben. Ezzel átgondoltabb felületi tervek készülnek és sok felesleges design módosítási kört spórolunk meg.

A jóváhagyott design tervekből elkészülnek a frontend felületi fejlesztések, vagyis a website első, böngészőkben működtethető állományai, amelyek különböző eszközökön tesztelhetők, kipróbálhatók, kattinthatóak. Ennek a fejlesztési ciklusnak a végén egy, a fejlesztési folyamat közepére ütemezett tesztidőszak történik, ahol a lefejlesztett frontend felület elfogadása egy fontos mérföldkő. Az elkészült frontend állományok jóváhagyását követi a sablonfejlesztés, vagyis az a folyamat, amely során a WordPress-t összekötjük a kész sitebuild-del. Ekkor alakítjuk ki az egyedi plugin-okat is, illetve ha a projekt igényel tartalommigrációt vagy rendszerintegrációt, ezek is ebben a projektfázisban valósulnak meg. A fejlesztés menete közben precíz fejlesztői dokumentáció készül.

A fejlesztés kezdetekor meghatározásra kerül, hogy milyen ütemezésben kerülnek bemutatásra az elkészült szoftvercsomagok. Ezek először fejlesztői unit és funkció teszteken mennek keresztül, majd a kész rendszert átadjuk ügyfél-oldali tesztelésre. A tesztelési időszak elején oktatást tartunk, a website adminisztrátori funkcióról pedig felhasználói kézikönyvet készítünk az ügyfeleinknek. A projekt a tesztidőszakot és tartalomfeltöltést követő élesítéssel zárul.

Vállalati weboldal fejelsztés

Hasznos tudnivalók IT vezetőknek

Javasolt szerver konfiguráció, illetve követelmények WordPress vállalati portálok üzemeltetéséhez, megfelelő karbantartásához:

 • Apache vagy Nginx szerver (javasolt)
 • Ubuntu operációs rendszer (javasolt)
 • Adatbázis: MySQL 5.5 vagy magasabb verzió
 • PHP 5.4 vagy magasabb verzió
 • Javasolt cache: fastcgi_cache

Szükséges PHP modulok:

 • mod_rewrite,
 • mod_deflate,
 • mod_expires,
 • gd library

Élesítéshez és karbantartáshoz szükséges hozzáférések: FTP, MySQL, SSH. Az üzemeltetés során a szakszerű, verziókezelt karbantartáshoz és továbbfejlesztésekhez erősen javasolt az éles szerveren GIT repositoryból származtatott deploy script kialakítása.

Fejlesztés során a csapatunk által alkalmazott főbb technológiák, eszközök:

 • Alkalmazott frontend framework (legtöbb esetben): Bootstrap
 • Frontend fejlesztéshez alkalmazott CSS preprocessor: SASS
 • CSS fordításra alkalmazott eljárások: Node.js és Gulp.js
 • Forráskód dokumentációs eljárás: PHPdoc standardok szerint
 • Verziókezelés eszköze a fejlesztés során: GIT
 • Bug tracking és issue tracking eszköz: Easyredmine
 • Alkalmazott fejlesztési standardok: codex.wordpress.org

Hol és mikor alkalmazzuk?

 • WordPress CMS-t elsősorban nagyvállalati website-ok és médiaportálok technológiai alapjául ajánlunk.
 • A WordPress kifejezetten a könnyű és gyors tartalompublikációra és a korlátlan számú layout szerkezet kialakítására fókuszál, így teljesen egyedi oldalak építhetők rá.
 • A WordPress egy nyílt forráskódú, PHP alapú CMS, így bevezetése jóval gyorsabb és költséghatékonyabb más, licensz díjas rendszerekhez képest.
 • A WordPress alapú website-okat olyan nagyvállalati ügyfeleknek készítettünk, mint például az iSTYLE, Fressnapf, Pénzjegynyomda Zrt, GROW Csoport vagy a Phonak

Lépj velünk kapcsolatba

Person
Kötelező mező
Kérjük adj meg egy érvényes e-mail címet
Kérjük adj meg egy érvényes telefonszámot
Kérjük válassz egy lehetőséget
Kötelező mező
Kötelező mező