wordpress mockup

WordPress fejlesztések

A világ vezető tartalomkezelő rendszere nagyvállalatokra szabva  

Nem túlzás azt állítani, hogy a WordPress a világ legnépszerűbb nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszere, hiszen a világ összes weboldalának 43%-a WordPress portálmotoron fut.

A WordPress weboldalak mind megjelenésükben, mind tudásukban komplexek, rugalmasak, testreszabhatóak. Mivel open source rendszerről van szó, ezért projektjeink büdzséjét nem terhelik a portálmotor fejlesztési vagy licensz költségei. Mindezen érvek miatt a WordPress ideális választás intézményi, vállalati oldalak és médiaportálok alapjául.

A WordPress néhány kifejezett előnye

Egyedi kialakítás

Hatalmas előnye, hogy nincsenek kötöttségek a frontend felület megjelenése kapcsán. WordPress alapú portáljaink így mind egyedi megjelenésűek, bármilyen ergonómia és design kialakítható bennük, így tényleg arculatunkra szabhatjuk.

Gazdag funkcionalitás

Rendkívül széles funkcionalitása révén kiváló alap intézményi, nagyvállalati és médiaportálok kialakítására. A végeredmény lehet vállalati intranet platform, előfizetési rendszerrel működő média portál, de konverzió fókuszú (pl. adománygyűjtő) oldal is.

Moduláris bővíthetőség

A WordPress központi funkciói könnyedén kibővíthetőek egyedi fejlesztésű vagy vásárolt plugin alkalmazásokkal. Ezáltal igényeinknek megfelelő és valóban egyedi site-ok kialakítására van lehetőség.

Felhasználói élmény

A WordPress egyik nagy versenyelőnye a páratlanul logikus felépítésű, barátságos és könnyen elsajátítható adminisztrációs felülete, amellyel öröm dolgozni.

Integrálhatóság

Iparági szabványokra épülő adatkapcsolati megoldásai révén a WordPress jól integrálható más webes alkalmazásokkal, mobilalkalmazásokkal, adatbázisokkal, third-party szoftverekkel.

Magas szoftverminőség

Open source jellegéből adódóan a WordPress gyorsan fejlődik. Vagyis olyan website engine, amelynek minősége folyamatosan tökéletesedik, stabil és folyamatos innováció kíséri.

Egyszerűen bevezethető

WordPress alapokon a portálfejlesztési projektek gyorsan és rugalmasan valósíthatók meg, egyedi fejlesztésű portálmotorokhoz képest lényegesen kisebb büdzsével, licensz költségek nélkül.

A WordPress szerkesztési funkcióiról

Multisite network és többnyelvűség

Amennyiben vállalatunk több oldalt üzemeltet, lehetőségünk van azokat közös WordPress installációként létrehozni, így egyazon admin felületről tudjuk kezelni a társoldalakat vagy egészen különböző megjelenésű és funkciójú portálcsaládokat. Így egy központi rendszert kell karbantartanunk sok különálló oldal helyett. Fejlesztéseink támogatják a többnyelvűséget is oldalon belüli nyelvváltással.

Block Editor - gyors és látványos tartalomszerkesztés

2019-ben debütált a Block Editor (becenevén Gutenberg), mely kiválthatja a klasszikus WordPress tartalomszerkesztőjét. Az új szerkesztő segítségével előre formázott blokkokat (galéria, videó, táblázat, felsorolás, stb.) húzhatunk be ‘drag and drop-os’ módszerrel szerkesztőfelületünkbe. A szerkesztett oldal megjelenése mentés nélkül, azonnal frissül, így egyszerűbb, gyorsabb, ugyanakkor professzionálisabb a tartalmak feltöltése és beszerkesztése.

Könnyű tartalompublikáció

WordPress alapú portálunkban tetszőleges számú oldalt, cikket és speciális kialakítású bejegyzést hozhatunk létre, amelyek adatstruktúrája egyedi mezőkkel korlátlanul bővíthető. Minden tartalmi típust hasonló szerkesztési felületen tudunk rögzíteni, tartalmaink sorrendezhetők, előre időzíthetők, publikálás előtt megtekinthetők. Tartalmaink kategorizálása, címkézése és a felhasználói interakciók engedélyezése pár kattintással megtörténik.

Korlátlan számú template szerkezet

A tervezés és fejlesztés során korlátlan számban állíthatók elő egymástól ergonómiailag teljesen független megjelenésű oldalsablonok, amelyek később bővíthetőek is. Így lehetőség van számos layout szerkezet (cikkoldalak, oldalsablonok, landing page-ek, stb.) megalkotására, amelyek közül a szerkesztés közben választhatunk. A különböző megjelenésű oldalsablonok szabadon szerkeszthető menüszerkezetben és kiajánló rendszerben kapcsolhatók össze az oldal többi részével.

Jogosultságkezelés

A WordPress testre szabható, szerepkör-alapú jogosultságkezelése révén szabályozható, hogy a website egyes adminisztrátorai mihez férhessenek hozzá és milyen eljárások mentén publikálhassanak tartalmakat. A portálmotor rendszerszintű beállításainak elérése (pl. bővítmények kezelése, template váltás, adatbázis export / import funkciók) leválaszthatók az egyszerűbb szerkesztői jogosultságoktól.

Keresőoptimalizáltság és social media

A WordPress-t kiváló SEO támogatás és közösségi média integráció jellemzi, amelyeket frontend megoldásokkal (pl. strukturált adatszerkezetek alkalmazása), illetve külön bővítményekkel is támogatunk. Valamennyi tartalom esetében szerkeszthetők a fontos meta adatok, amennyiben pedig azokat elfelejtjük kitölteni, automatikusan generáljuk őket.

WooCommerce ARH

ARH B2B és B2C vállalati site

Az Adaptive Recognition Hungary (ARH) hazánk egyik vezető technológiai vállalata. A projekt célja a cég B2B és B2C online kommunikációs csatornáinak átalakítása volt. A megújult portált csapatunk tervezte és fejlesztette WordPress és WooCommerce platformokon.

ARH
WooCommerce Oázis Kertészet

Oázis kertészet honlap és növény lexikon

Az Oázis Kertészet WordPress portálján a felhasználók hasznos növényápolási cikkekkel és videókkal találkozhatnak. A projekt során számos rendszerintegráció kiépítése is a feladatunk volt, így például a termékkínálat az Oázis Kertészet webáruházával áll szinkronban, az állásajánlatok pedig az oldalon keresztül a vállalat HR rendszerébe tudják eljuttatni jelentkezésüket.

Oázis Kertészet
PirosOrr Alapítvány weboldala

Piros Orr Bohócdoktorok adománygyűjtő site

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány számára egy új, reszponzív weboldalt készítettünk, amelynek célja, hogy bemutassa a bohócdoktorok nemes küldetését, tevékenységeit, illetve elősegítse az adománygyűjtést. A website WordPress alapokon készült számos egyedi plugin fejlesztés implementációjával.

Piros Orr Bohócdoktorok
WooCommerce MúzeumCafé

MúzeumCafé díjnyertes online magazin

A MúzeumCafé website az ultraminimalista, végletesen letisztult, tartalomfókuszú és tipográfia-vezérelt design elveit követi, szándékosan több ponton elmozdul a megszokott megoldásoktól. A csapatunk által fejlesztett reszponzív WordPress website egyben egy interaktív archívum, inspiratív felfedezőút és komoly szakmai kutatómunka felülete.

MúzeumCafé

OANDER x WordPress weboldal fejlesztés

Saját WordPress témát fejlesztünk

Nem összekattingatjuk az oldalt meglévő sablonokból, hanem újat és egyedit alkotunk az ügyféligényeknek megfelőlen.

Plugin fejlesztés egyedi igények alapján

A WordPress-hez számtalan ingyenes és fizetős funkció érhető el, az egyedi igények gyakran igényelnek egyedi fejlesztéseket. Ha nem létezik a piacon még ilyen plugin, vagy nem megfelelő minőségű, mi lefejlesztjük az egyedi igényekhez igazodva.

Tervezünk és közösen gondolkodunk.

Ennek köszönhetően az ügyfelekkel közösen workshopkat tartunk, a designereink drótvázakat (ergonómiai terveket) készítenek, ezek után látunk hozzá magához a designhoz. Az elfogadott designok kerülnek a fejlesztőkhöz.

Tiszta, minőségi kódot adunk

A WordPress weboldalaink csak azokat a plugin-okat tartalmazzák, amire ténylegesen szükség van. Ezzel elkerülhető a weboldal lassúsága és számos bővítmény okozta bug-ot is megelőzhetünk.

Oktatunk és dokumentációt adunk

Megmutatjuk magát a felületet, és azt, hogy az ügyféligények alapján lefejlesztett funkciók hogy működnek az admin felületen és mit látnak a felhasználók.

Évtizedes aktív WordPress tapasztalatunk van

Nem titok, hogy szeretjük a WordPress-t, mi magunk is nap mint nap használjuk. Ennek eredményeként hasznos és fontos gyakorlati tanácsokat adunk.

Ügyelünk a többfrontos biztonságra

Az OANDER a sztenderd intézkedések mellett számos plusz kiegészítő szolgáltatás használatával gondoskodik a teljeskörű biztonságról, legyen szó kétfaktoros autentikációl, a Wordfence Security vagy a Bedrock keretrendszer használatáról.

Optimalizáljuk, karbantartjuk az oldalt

Az élesítés után nem engedjük el ügyfeleink kezét. A folytonos kód review-k és plugin frissítések elengedhetetlenek egy problémamentesen működő weboldalnál. A cél a hosszú távú együttműködés, a folyamatos optimalizálás és továbbfejlesztés.

Bővítsd WordPress oldaladat webáruház funkcióval!

Ha szereted a WordPress-t, a WooCommerce-ért is rajongani fogsz

WooCommerce webshop fejlesztések
Vállalati weboldal fejelsztés

A WordPress és a biztonság

Aki találkozott már a WordPress-el ott biztos felmerült a biztonság kérdése. Mivel a világ legnépszerűbb CMS rendszeréről van szó, így nem csoda, hogy nagyobb arányban van kitéve támadásoknak, illetve ne feledkezzünk meg a site-ok változó minőségéről sem.

Nem véletlen, hogy világhírű médiaportálok és intézmények választották a WordPress-t, ugyanis a portálmotor biztonságos! Egy világszínvonalú biztonsági csapat tartja karban. A WordPress folyamatosan figyelemmel kíséri a szoftverükben található sebezhetőségeket és biztonsági frissítéseket ad ki az alapfájlok javítására, amelyek beállítástól függően akár automatikusan települhetnek.

Milyen biztonsági intézkedéseket tehetünk?

Biztonságos szolgáltató választása

Az első és legfontosabb teendő: weboldalunk biztonságos szolgáltatónál való elhelyezése, az SSL tanúsítvány biztosítása, valamint rendszeres biztonsági mentések készítése, amely korlátozza a potenciális adatvesztést.

Speciális projekt felépítés

Egyedi WordPress projekt struktúra kialakítása, amely jelentősen növeli a rendszer biztonságát. Elkülönített webes root a WordPress core fájlok elérésének korlátozására és biztonságosabb jelszavak a wp-password-bcrypt segítségével.

Kétfaktoros autentikáció használata

Erős jelszavak kényszerítése, valamint az olyan kiegészítő funkciók használata, mint a kétfaktoros hitelesítés és a sikertelen bejelentkezési kísérletek korlátozására.

Függőségkezelés Composerrel

A Composer megbízhatóvá teszi a fejlesztést, támogatja a csapatmunkát és segíti a verziókezelés beépítését a munkafolyamatokba.

Még egy dolog, amit fontos tudni. Egy ideális világban a kockázatok ismerete és a megfelelő rendszerek bevezetése kiküszöbölné a hackertámadások esélyét, de sajnos a valóságban nem létezik tökéletes biztonság. Függetlenül attól, hogy melyik CMS mellett döntünk, mindig lesznek kockázatok egy website fenntartásában. A legjobb dolog, amit tehetünk, hogy csökkentjük a támadások kockázatát egy megfelelő kivitelező partnerrel, és komolyan vesszük a biztonságot a saját szervezetünkön belül is!

 

Nemzetközi márkák, akik a WordPress-t választották

Amikor a WordPress szóba kerül sokan csak kis-és közepes méretű weboldalakban kész sablonokban gondolkodnak. Pedig a WordPress már bizonyított, számos világhírű nagyvállalat és intézmény tette le mellette a voksát és formálta saját arcára.

Lépj velünk kapcsolatba