Oander tervezési termékműhely

Tervezési termékműhelyek

Egy egészségesen működő projektben nem a digitális ügynökség az egyetlen ötletforrás. Feladata, hogy elképzelései bemutatásával inspiráló kérdéseket tegyen fel. Erre szolgál a termékműhely.

Csapatunk módszertanában a teljes koncepcionális és ergonómiai tervezés az ügyfeleinkkel közösen tartott termékműhely találkozók köré épül, amely a tervezési folyamat döntéshozó és egyben kreatív fóruma. A termékműhelyek feladata, hogy a készülőben lévő user interface terveit menet közben korrigálja, és azokra visszajelzésekkel szolgáljon. Találkozóinkon ergonómiai és funkcionális problémákat vetünk fel, majd oldunk meg.

Hogyan zajlik egy termékműhely?

A konzultációk alkalmával szándékosan bevonjuk a megrendelőt a munkafolyamatba a félkész tervek megvitatásával. Így az elképzeléseinkre azonnali visszajelzéseket kapunk, még mielőtt az esetleg tévúton járó ötleteket elkezdenénk feleslegesen kidolgozni. Ez az időbeli ráfutás alaposabb munkát, átgondoltabb tervezést tesz lehetővé. Ráadásul a tervek befejezésekor nem lesznek meglepetések: amikor végeztünk, a megrendelő minden részletet ismer, hiszen ő maga is részese volt azok kialakításának.

Az aktuális tervek bemutatását általában élénk vita követi, aminek egyetlen célja, hogy a termék egyre jobb legyen. Fontos, hogy az alkotócsoport tagjai folyamatos visszajelzéseket kapjanak és adjanak egymásnak, még akkor, amikor lehetőség van az esetleges hiányosságok javítására. Egy komplex Magento vagy WordPress portálfejlesztés során nem ritka az 5-8 termékműhely sem, amik általában fél- vagy egész napos megbeszéléseket takarnak. Hosszú, ámde produktív workshopokra kell számítani.

 

A csapatmunka az ügyfeleinknek is kötelező

Az OANDER szakértőivel folytatott munka során közvetlenül együtt fogsz dolgozni UX tervezőkkel, grafikusokkal, márkakommunikációs tanácsadókkal és fejlesztőkkel. Nem állítunk a megrendelőink és szakértőink közé junior gyakornokokat, projektmenedzsereket és felesleges bürokráciát. Közösen beszélgetünk és gondolkozunk. Ügyfelünkként részese leszel a folyamatnak, és nem távoli megfigyelője.

Hol és mikor alkalmazzuk?

  • A termékműhely találkozók végigkísérik a projektjeink tervezési szakaszát.
  • A termékműhelyeken vitatjuk meg a best practice kutatás eredményeit, a készülő drótváz, majd design terveket.
  • Célja, hogy a készülő tervekre rövid ciklusokon belül visszajelzéseket nyerjünk és a megrendelőt a tervezési folyamat aktív résztvevőjévé tegyük.