magento webáruház

Magento webshop fejlesztések

A Magento a világ vezető nyílt forráskódú e-kereskedelmi platformja, amelyet vállalatok tízezrei használnak.

A Magento webshop motor kifejezetten a webes értékesítésre, kiemelkedő online vásárlási élmény kiszolgálására készült, jelentős nemzetközi fejlesztői bázissal. Nagyvállalati szintű webáruház technológia, amely költséghatékonyan elérhető, az OANDER sablon termékei révén pedig gyorsan setupolható. Csapatunk régiós piacvezető a platform bevezetése terén.

Miért válaszd webáruház platformodnak a Magentot?

Demót kérek!
Magento logo

Minden igényedet ki tudja szolgálni, robosztus és funkciógazdag

tervezés

Minden kész az induláshoz, kulcsrakész alapsablon és üzleti modulok

Magas konverzió, hála a gondosan kimunkált, felhasználóbarát webáruház designnak

vevőcsoportok

Nem lesz probléma a kezelése, bevezetési módszertanunk segítségével

A Magento előnyei

Nagyvállalati termék

Elterjedt, nagyvállalati szintű termék

Piaci dominanciája és kiforrottsága révén a Magento gyakori választás nagyvállalati környezetben. Bevezetésével tehát olyan technológiára helyezzük webáruházunkat, ami komoly elvárásoknak felel meg, amely köré iparági szabványok épültek ki és amely rendre megfelelő minősítést kap a multinacionális cégek kódminőségi, biztonsági és funkcionális auditjain.

nyílt forráskód

Nyílt forráskód

A Magento nyílt-forráskódú, azaz ingyenesen elérhető, szabadon felhasználható és bárki által továbbfejleszthető. Az open source technológiák jelentősége az informatikában egyre nagyobb, használatuk egyik egyértelmű előnye a költséghatékonyság és a szállítófüggetlenség. Továbbfejlesztése és a technológia ismerete nincsen egyetlen fejlesztő céghez kötve.

Funkcionális gazdaság

Funkcionális gazdagság, modularitás

A Magento rengeteg beépített funkcióval rendelkezik, amelyhez foghatót nulláról felépítve csak több tízmillió forintos beruházással lehetne kifejleszteni és amivel semmilyen egyedi fejlesztésű webshopmotor nem tudja felvenni a versenyt. Moduláris architektúrával rendelkezik, így ha a Magento alapfunkcionalitásán túlmutató igény merül fel, az megoldható egyedileg fejlesztett vagy vásárolt modulok implementációjával.

Fejlesztői ökoszisztéma

Fejlesztői ökoszisztéma

Ha komoly e-kereskedelmi portált fejlesztünk, akkor célszerű olyan rendszert létrehozni, ami nem avul el, folyamatos karbantartást élvez és több év múlva is megállja a helyét. Ebben a Magento webshop verhetetlen; minden más webáruház motornál jelentősebb fejlesztői piaca van. A nemzetközi fejlesztő közösség a legfrissebb trendeknek megfelelően fejleszti az alaprendszert és ad ki hozzá frissítéseket.

Oander HODOR
A leggyorsabb piacra lépési lehetőség: Az OANDER Hodor sablon stabil alapjára építve. Lássuk az sablont!

A Magento funkcionális arzenálja

Az érdeklődéstől a vásárlásig

A Magento rendelkezik azokkal az előre lefejlesztett funkciókkal, amelyek a böngészéstől, a regisztráción át a kívánságlistára helyezésig, majd a vásárlásig végigkövetik az értékesítés életútját. Részletes termék-adatlapok, beépített kosár, pénztár, szállítási és fizetési módokkal paraméterezhető kosár, kívánságlista, korábbi rendelések visszakövetése – a sor hosszan folytatódik.

Fejlett katalógus-funkciók

Magento-alapú webáruházunkban szinte korlátlan számú paraméterre kereshetnek a felhasználók, és intelligens szűrési funkciókat is kialakíthatunk. A Magento-ban tetszőleges számban hozhatunk létre jellemzőhalmazokat, jellemzőket, illetve ezekre kapcsolódó különböző értékeket, amik mind a szűrést és navigációt segítik az alap kategóriarendszeren túl. Termékkínálatunkat a felhasználóink többféle elrendezésű layout-on tekinthetik meg, és az egyes termékeket összehasonlító oldalakon össze is vethetik egymással. Megmutathatjuk nekik, hogy azok, akik egy adott terméket megvettek, jellemzően mi minden mást vásároltak még, és látják a legutóbb megtekintett termékeik listáját. Az egyes termékkategóriáknak akár különböző design-nal megjelenő kategóriaoldalakat is fejleszthetünk.

Számos terméktípus kezelése

Különböző értékesítési stratégiák más-más terméktípusok kezelését igénylik. A Magento igen széles beépített terméktípus-variációkkal rendelkezik, ahol az egyszerű termékeken túl megtaláljuk többek között például a konfigurálható termékeket (olyan termék, amelynek különböző, előre jól definiálható jellemzőiből tud választani a felhasználó). A rendszer része a kötegelt terméktípus, ahol a vevő választhatja meg, mely résztermékekből álljon össze a végleges termék. Képes a rendszer több különböző formátumban kapható csoportos termékek kezelésére, vagy éppen letölthető termékek kezelésére, amelyek fizikailag nem, csak digitálisan léteznek. (pl. videó, szoftver, e-book, elektronikus kiadvány). És a Magento-ban léteznek virtuális termékek is, amelyek nem kézzelfoghatók és le sem tölthetők (például előfizetési díj, licensz kódok, stb.)

Vásárlói csoportok

A Magento-ban létre tudunk hozni olyan speciális vásárlói csoportokat, akik bejelentkezés után más és más árakat, termékinformációkat vagy akár teljesen egyedi termékportfóliót látnak. Így webáruházunkban eltérő kínálatot tudunk biztosítani az egyedi célcsoportjaink számára. Az egyes vásárlói csoportokra árkedvezményeket, láthatóságot és egyedi funkciókat tudunk targetálni, segítségükkel célszegmenseket állíthatunk fel webáruházunkban.

Promóciók és kuponok

A Magento-ban meglepően sok lehetőségünk van különböző akciók, egyedi termékajánlatok, termékkapcsolások létrehozására, a szoftver kedvezmények és promóciós lehetőségek széles tárházát biztosítja. A különböző kedvezményre jogosító kuponok és ajándékkuponok kialakítása és online beváltása éppúgy támogatott, mint az ajándékküldés kialakítása vagy az előre időzített leárazások paraméterezése. A Magento nagy erőssége a katalógus és kosár-árszabályok kezelése, amelyek révén teljesen egyedire szabott logikai feltételek alapján tudunk akciókat, árkedvezményeket létrehozni. Minden kedvezmény típusra érvényes, hogy alkalmazható egy termékre, egy vagy több termékcsoportra, vásárlói csoportra vagy akár az összes termékre. Emellett az akciós időszakok kezdete és vége, mennyiségi limitek is szabadon változtathatók.

Multi Store network

Ha Magento motoron hozunk létre online áruházat, későbbi webshopjainkat is egyazon admin felületről tudjuk kezelni. A Magento lehetővé teszi, hogy több, egymástól akár teljesen különböző kinézetű és termékkínálattal rendelkező webshopot ugyanarról a kezelőfelületről tartsunk karban. Egy Magento webáruház installáción belül tetszőleges számú website alakítható ki, azokon belül pedig más-más valutával és nyelvi állományokkal dolgozó boltnézeteket állíthatunk fel. Magyarán a Magento több mint egy webáruház motor, egyazon installáció egy komplett e-kereskedelmi portálhálózat alapját tudja képezni.

Beépített statisztikák

A Magento-ban pontosan látjuk, hogy kik a visszatérő vásárlóink, ki milyen terméket mentett el a kedvencei közé és hogy egyes vásárlói csoportok milyen termékjellemzők után érdeklődnek. Ez minden eddiginél intelligensebb targetálást és follow-up marketinget tesz lehetővé.

Tartalomkezelés

A Magento adminisztrációs felületéről nemcsak a termékeinket és az értékesítési folyamatot tudjuk irányítani, de akár szöveges tartalmakat, belső microsite-okat is létre tudunk hozni pár kattintással. Emellett egy okos widget-rendszer segítségével lehetőségünk van olyan kiajánlók, dinamikus dobozok szerkesztésére, ami a vásárlókat a megfelelő termékkategóriák felé irányítják. A Magento beépített CMS funkcióval tehát egy fejlett tartalmi portált is kapunk.

Interakció és felhasználó-kezelés

Vásárlóink visszajelzéseket adhatnak a termékekről, értékelhetik azokat, és böngészhetnek a különböző értékelések között. Webshopunkban saját profilt hozhatnak létre, amelyben kedvenc termékeik mellett látják saját értékeléseiket, korábbi rendeléseiket, számláikat és rendeléseik státuszát. Belső hírlevélre is feliratkozhatnak, letöltő-központjukban pedig megvásárolt termékeikhez tartozó háttéranyagokat (pl. használati utasítás) érhetnek el, vagy akár elektronikus termékeket is vásárolhatnak, amelyeket ugyancsak profiljukból tudnak letölteni. A felhasználók a profiljukban olyan funkciókat érhetnek el, mint például a rendeléskövetés és rendeléstörténet, személyes adatok, jelszavak, szállítási és számlázási címek kezelése vagy éppen a hírlevél feliratkozások kezelése.

Fizetési és szállítási módok széles köre

A Magento-ban kialakíthatók olyan fizetési módok mint például: utánvét, banki előreutalás, személyes átvételkor történő fizetés (store pickup), Paypal és számos kész vagy egyedileg fejlesztett bankkártyás fizetési integráció. A szállítási módok is igen sokrétűek. Összekapcsolások alakíthatók ki szinte bármilyen hazai vagy nagy nemzetközi futárcéggel, lehetőség van fix áras vagy rendelési volumentől függő ingyenes kiszállításra, súly, érték, rendelési hely alapú kiszállítási szabályok felállítására és természetesen csomagpontos átvételi módokra is.

SEO, keresőoptimalizálás

A Magento a ma létező webshop engine-ek közül az egyik legjobban keresőoptimalizált portálmotor. Keresőbarát szerkezeti felépítés, rugalmasan szerkeszthető URL struktúra, részletes meta-adatok és SEO leírások jellemzik, a keresőrobotok számára jól indexálható frontend kódstruktúra mellett.

Integrációs lehetőségek

A nyílt sztenderdek alkalmazása és iparági szabványokhoz igazodó adatkapcsolati megoldásai révén minden Magento webáruház jól integrálható nyílt forráskódú és zárt üzleti termékekkel egyaránt (pl. ügyviteli- és vállalatirányítási rendszerekkel, CRM szoftverekkel, más webáruházakkal vagy weboldalakkal). A webshopok hatékony rendszerintegrációja igen fontos az omnichannel megoldások kialakításában és ezen a területen vezető tapasztalatokkal rendelkezünk.

Fejlett adminisztrációs felület

A Magento egyik fő erőssége, hogy adminisztrációs felülete letisztult, felhasználóbarát, logikusan kialakított. Meglepően kényelmes eszköz mind a termék és árszabályok kezelésében, egyedi promóciók létrehozásában, a vásárlások nyomon követésében vagy például a vásárlóinkkal való kapcsolattartásban. Amennyiben több webáruházat is üzemeltetünk, a Magento multi-store logikája révén összes online áruházunkat egyazon admin felületről tudjuk karbantartani egy közös Magento installáció alatt. Az admin felület továbbá nemcsak egy e-kereskedelmi tartalomkezelő, hanem egyben egy statisztikai szoftver is, ami segít a vásárlók szokásainak megismerésében és a konverzió növelésében.

Cachelési eljárások

A Magento 2-ben bevezetésre került a fullpage cache (teljes oldali gyorsítótár), illetve a gyárilag beépített Varnish cache. Ezek hatékonyabb, kifinomultabb gyorsítótárazást tesznek lehetővé, amely révén a felhasználók gyorsabb működést érzékelnek.

Stabilitás és biztonság

Noha a könnyen kihasználható biztonsági rések a Magento 1-es szériájában sem voltak jellemzők, az új Magento 2 platform esetében elődjéhez képest standardizáltabb és összetettebb szoftverről beszélünk. A megújult Magento platform kiválóan támogatja a klaszterezést, skálázást, elválasztja az alkalmazásrétegeket egymástól, ezek révén stabil és biztonságos. A kódbázis teljes refaktorálása révén a gyártó még erősebben halad a rendszerbiztonság felé, amely tekintetben a PHP alapú webes szoftverek között a Magento ma már a legerősebbek egyikének mondható. A folyamatos szállítói rendszerauditok és hivatalos update-ek révén ráadásul az esetlegesen feltárt biztonsági résekre is gyors gyártói megoldásokat kapunk.

Importálási eljárások

Webáruházak üzemeltetése során jellemző kihívás a termékszortiment gyors lecserélése vagy termékjellemzők tömeges megváltoztatása. Az új Magento 2 webáruház motor elődjéhez képest gyorsabb és nagyobb tömegű importálási eljárásokat tesz lehetővé manuálisan és külső rendszerek számára egyaránt.

Magento webshop indítás az OANDER-nél

Digitális stratégia tervezése

Az esetek egy bizonyos részében hozzánk már úgy érkeznek az érdeklődők, hogy kész online kereskedelmi stratégiájuk van. Azonban a bonyolultabb projektek esetén érdemes a projektet egy tervezési fázissal kezdeni, ahol nem csak a megfelelő ecommerce technológia kiválasztásában segítünk, de a vállalat üzleti céljait is lefordítjuk, megkeressük a vállalati igényekre a digitális tér megfelelő válaszait. A minél pontosabb és mélyebb tervezés egy mindenki számára kielégítő projekt biztos alapja.

A projekt előkészítése

Miután kiválasztottuk a Magento webshop rendszert, megtartottuk a termékbemutatót és leszerződtünk, viszonylag sok anyagot és információt bekérünk majd, amelyek a munka elkezdéséhez szükségesek. Ilyenek többek között az arculati anyagok, fizetési és szállítási módok adatai, vagy például az analitikai hozzáférések. Bemutatjuk a fejlesztő csapatot, akivel dolgozni fogsz és projekt indító, módszertan-egyeztető workshopot is szervezünk a webáruház későbbi működtetésében érintett kollégákkal. Ha megvan minden szükséges anyag és információ, kezdődhet a munka!

Telepítés és paraméterezés

Elkészül vállalatod számára a tesztkörnyezet, kialakítjuk a deployment folyamatot, installáljuk a Magento aktuálisan legfrissebb, stabil verzióját és a frontend megjelenést adó alapsablont. Elvégezzük a Magento alap funkcionalitásán túli, hazai viszonyok között jellemzően szükséges alap modulok telepítését. A leggyorsabb piacra lépés esetén egyedi modulfejlesztéseket nem végzünk, hanem az OANDER által licenszelt kész modulokat állítjuk be.

Alapsablon módosítás az arculati elemekkel

Az OANDER Hodor alapsablon választása esetén nincs szükség sem egyedi ergonómia, sem külön webdesign, készítésére, mert ez időigényes folyamat (hagyományos projekt esetén természetesen van rá lehetőség). Több esetben a piaci igény az, hogy az OANDER alapsablonját alakítsuk át a vállalat saját arculata szerint. Ez az arculati színek és tipográfia módosításából valamint sablon szinten előre gyártott kiajánlók beépítéséből áll.

Kiinduló tartalmi beállítások és minta paraméterezés

Az OANDER tartalomtámogató csapata az előzetesen bekért információk alapján beállítja a webáruház használatához és teszteléséhez szükséges alap beállításokat (például adóosztályok, pénznem, egy-egy fizetési és szállítási mód), illetve paraméterezi a már feltelepített modulokat, hogy ezzel is segítsük a minél gyorsabb használatba vételt.

Ismeretanyagok átadása, oktatás

Szükséges alkalommal részletes admin használati oktatást tartunk a Magento üzleti funkcióiról, azok használatáról és a frontend oldaltípusok sajátosságairól. Egyben felkészítjük ügyfeleinket a megrendelő-oldali tartalomszerkesztési időszakra és átadjuk a rendszer használatához szükséges írásos dokumentációkat, kézikönyvet. Ezt követően használatba tudod venni az előkészített webáruházat, az élesítés pedig csak attól függ, hogy milyen gyorsan kerülnek fel a tartalmak a webáruházba.

Továbbfejlesztés, konverziónövelés, egyedi modulok

A fejlesztés során általában a partnereink érdeke az, hogy minél előbb megjelenjenek új webáruházukkal a piacon. Miután az ehhez szükséges alapokat elértük, az esetek 90-95%-ában folytatódik a közös munka, a minél tökéletesebb vásárlóélmény elérése érdekében további modulokat, egyedi fejlesztéseket implementálunk, amik végső soron konverziónövekedést és plusz vállalati profitot termelnek.

Termékeink a Magento gyors és költséghatékony bevezetéséhez

Az első hazai igényekre szabott Magento 2 template és funkciócsomag
Kulcsrakész Magento kiegészítések az OANDER fejlesztésében
E-kereskedelmi integrációs platform
 
iSTYLE webshop

iSTYLE webáruház

Az iSTYLE Közép-Európa és a Közel-Kelet meghatározó Apple Premium Reseller hálózata. Ügyfelünk 2018-ban a közép-európai piacain fokozatosan elkezdett átállni a Magento legújabb változatára, a Magento 2-re. A megújult webshop ma már 10 országban működik egyazon Magento installáció alatt. A projektben több tucat igen komplex egyedi fejlesztés készült.

Tovább a projektre
Alinda

Alinda webáruház

2018 szeptemberében indult el a népszerű hazai webáruház, az ALINDA megújult verziója, amelyet Magento 2 alapon fejlesztettünk. A projekt során feladatunk volt a márka arculatának újragondolása, a portál ergonómiai és felhasználói élmény tervezése, illetve fejlesztése. A webshop barátságos, játékos megjelenése az OANDER Hodor template rendszerére épült.

Tovább az Alinda bemutatóhoz
Városliget esettanulmány

Liget Jegyrendszer

A budapesti Városliget megújulása nemcsak a főváros életében számít egy előremutató és nagy volumenű városfejlesztési projektnek, hanem az OANDER számára is izgalmas és jelentős kihívásokkal teli digitális fejlesztési munkák terepe. A parkban és vonzáskörzetében működő intézmények eseményszervezését, belépőjegy és klubtagság értékesítését ellátó Liget Jegyrendszer portál kialakítása az agilis fejlesztési projektek egyik mintapéldája számunkra, egyben az egyik legizgalmasabb alkotásunk a közelmúltban.

Digitális látogatói élmény a Városligetben

MúzeumShop

2018 nyarán indult el a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria közös webáruháza, a több hazai múzeumban fizikai ajándékbolttal is rendelkező MúzeumShop, amelynek kínálatában a kiállítások és tárlatok által inspirált ötletes ajándéktárgyak és kézműves alkotások lelhetők fel. A webáruház Magento 2 alapokra építve, az OANDER Hodor platformon alapszik.

Tovább a projektre

Lightware

2017 szeptemberében indult el a Lightware audiovizuális és vetítéstechnikai megoldásokat forgalmazó vállalat új portálja, melyet csapatunk tervezett és fejlesztett Magento 2 alapokon. A portál egy összetett termékkatalógus és információs website ötvözete, amelyben a Magento webshop motort számos egyedi modulfejlesztéssel egészítettük ki.

Tovább a projektre

Panyizsuzsi webáruház

A Panyizsuzsi márkanév ma itthon egyet jelent az ötletes, minőségi, kézműves üvegékszerekkel. 2016 novemberében indult el a megújult Panyizsuzsi üvegékszer webáruház, amelyet csapatunk tervezett és fejlesztett Magento 2 alapokon. A reszponzív webshop játékos, mozgalmas, mégis könnyen áttekinthető felhasználói élményt kapott.

Tovább a projektre

Lépj velünk kapcsolatba