Felzárkózó Települések

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által koordinált Felzárkózó Települések program az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására jött létre. A program 2019-es indulásakor 31 településen 7 szervezet kezdte meg a munkát, 2023-ban már 177 helyszínen zajlik 29 megvalósító szervezet közreműködésével, 2024-ben pedig eléri a 300-as településszámot. Megtiszteltetés, hogy munkánkkal mi is hozzájárulhatunk a program sikerességéhez.

Magát a fejlesztést egy külön tervezési projekt előzte meg, amelynek során készült el a funkcionális specifikáció és a UX/UI tervek. A megújult WordPress-alapú portálon nyomon követhetjük az elért eredményeket és sikereket az egyes településeken, megtudhatjuk, mely magyarországi szervezetek vesznek részt a programban és milyen területeken tudnak segítséget nyújtani a településeknek.

A fejlesztés egyik fő funkciója a Vue.js alapú Térképes kereső, amely egy Google térképen jeleníti meg a programban résztvevő összes települést. A Térképes keresőben Szakterület, Résztvevő szervezet és Régió alapján is szűrhetnek a látogatók, megkönnyítve ezzel az információ keresést.

A Felzárkózó Települések weboldala itt érhető el.

Felzárkózó Települések Felzárkózó Települések