OANDER readIT – 2022.07.01.
OANDER readIT – 2022.07.01.
Aktuális

OANDER readIT – 2022.07.01.

Olvasási idő: 2 perc

Bemutatkozik az OANDER readIT. Ezentúl rendszeresen feltárjuk előttetek a céges chat csatornáink bugyrait, hogy megmutassuk milyen témák foglalkoztatnak bennünket. Lesz szó e-kereskedelemről, tech újdonságokról, startupokról és sok mindenről, ami aktuálisan foglalkoztat bennünket.

OLaci OANDER readIT Laci (CEO)

Régiós e-kereskedelmi verseny a Foxpost szemével

Nem csak mi érezzük… A május e-kereskedelmi konferenciák szinte mindegyikén kiemelt szerepet kapott a nemzetközi terjeszkedés és a külföldi tulajdonú webshopok hazai dominanciája. A Foxpost története is jól példázza, hogy mennyire nehéz helyzetben van most a magyar piac.

MMark OANDER readITMárk (projekt menedzser)

Aztán logolni meg ki fog?

A GitHub bejelentette, hogy hosszas tesztelés után élesedik a mesterséges intelligencián alapuló kódoló-asszisztens szolgáltatása, a Copilot. Az új asszisztens -elvileg- megírja a fejlesztők helyett a repetatív kódrészleteket. Aztán logolni meg ki fog?

viki readit Viki (marketing menedzser)

Kölcsön a Revoluttól

Legutóbb a Business Festen, az egyik kerekasztal beszélgetésnél merült fel az új fizetési módok kapcsán a hazánkban még kevésbé ismert buy now pay later (BNPL) szolgáltatás. Az Apple után a Revolut BNPL szolgáltatása is aktiválódik Kelet-Európában, a magyar felhasználóknak azonban szokás szerint még várnia kell az új feature-re.

Ádám (marketing menedzser)

E-kereskedelmi Trendspotting

Az egy dolog, hogy nagyon kedveljük Pintér Robesz kutatói, oktatói munkásságát, de a legújabb projektje a Trendspotting azért is kiemelkedő, mert nagyvállalatok vezetői, a legnagyobb webáruházak szolgáltatói partnerei vesznek részt a kutatásban. Olyanoktól kapunk információt, előrejelzést, akik szakértelműknek köszönhetően a hazai piacon iránymutatók. Ha nagyot akarnék mondani, azt mondanám, hazai szinten még a trendeket is képesek alakítani. 😉

Úgyhogy ajánlom a Trendsponttingot most is, és már alig várom a következőt!

Patrik OANDER readIT Patrik (frontend fejlesztő)

#webdev #performance #javascript #react

Az általunk is használt Vue Storefront CTO-jának cikke. Nagy vonalakban végigmegy azokon a lépéseken, amelyeket ha megfelelően alkalmazunk, akkor elég jó performanciával fog rendelkezni a webes alkalmazásunk. Abban a világban hasznos ez a cikk, ahol egy modern framework-re (pl. Nuxt.js) épül az alkalmazás és van lehetőség olyan megoldásokat alkalmazni, mint például a Server Side Rendering.