Magento támadások: így legyen biztonságos a webshopod
Magento támadások: így legyen biztonságos a webshopod
Magento

Magento támadások: így legyen biztonságos a webshopod

Olvasási idő: 2 perc

A Kosárérték e-kereskedelmi magazin az OANDER egyik alapítóját, Ocskay Lászlót kérdezte a támadás kapcsán a hazai tapasztalatokról és a szükséges óvintézkedésekről.

Ahogy azt már a Magento 1-ről a 2-re. Ideje váltani! című cikkünkben is említettük, az Adobe 2020 június végén megszüntette a Magento 1-es rendszerek támogatását. A modul frissítések és fejlesztések leállításán túl felhívtuk mindenki figyelmét a webáruházak sérülékenységére, a hacker támadások veszélyeire is. Sajnos nem kellett sokat várni, a múlt hétvégén a Magecart hackercsoport közel 2000, főként amerikai Magento 1-es webshop ellen indított támadást és szerezték meg a vásárlók bankkátya-adatait.

A Kosárérték e-kereskedelmi magazin az OANDER egyik alapítóját, Ocskay Lászlót kérdezte a támadások kapcsán a hazai tapasztalatokról és a szükséges óvintézkedésekről.

“Sok száz kereskedő használ Magento áruházakat Magyarországon. A nagyobb, milliárdos nagyságrendű forgalmakat bonyolító shopok nagy része már váltott, váltás alatt áll, vagy beütemezte a Magento 2 rendszerre való átállást.”

Arról, hogy mit is jelent valójában a verzióváltás, honnan tudjuk, hogy webshopunk megújításra szorul ebben a cikkünkben írtunk. Magáról az M1-ről M2-re való átállásról pedig első kézből nyilatkozott a panyizsuzsi.hu tulajdonosa, Panyi Zsuzsi, valamint az Alinda.hu nagyvállalati kereskedés fejlesztésekért- és marketingért felelős partnere, Dobozi Balázs. Olvassátok el a velük készült interjúkat!