Felhasználói élményt javító Magento modulok
Felhasználói élményt javító Magento modulok
Magento

Felhasználói élményt javító Magento modulok

Olvasási idő: 4 perc

A felhasználói élmény számos részletből áll össze, melyek bármelyike óriásit javíthat vagy ronthat a rólunk alkotott összképen. Megkönnyíthetjük látogatóink dolgát, ha egy alaposan átgondolt ergonómiai terv alapján fejlesztjük le weboldalunkat és nem feledkezünk meg a reszponzivitásról. De nem kell ilyen messzire mennünk, számos apró megoldás, funkció segíthet a felhasználói élmény növelésében. Cikksorozatunk második részében éppen ezért a felhasználói élményt növelő modulokat gyűjtöttük össze, melyek frissen kerültek ki az Oander műhelyéből.

Ahogy korábbi, a termékekhez kapcsolódó konverziónövelő modulokról szóló írásunk esetében is említettük, a Magento nyílt forráskódjának köszönhető, hogy számos kiegészítő modullal bővíthetjük weboldalunk funkciókészletét. Márpedig ha ez így van, miért ne kedvezhetnénk usereinknek, hogy könnyebben megtaláljanak minket, egyszerűbben keressenek a kategóriák között vagy pontosabb információt kapjanak a termékekről, esetleg rendelésükről?

POS Locations

OANDER POS Location bővítmény

Számos webáruház az e-kereskedelem mellett rendelkezik fizikai boltokkal is, amelyeket célszerű megjeleníteni a webshopban. A POS Locations egy olyan modul, ami webáruházhoz kapcsolódó fizikai üzleteket vagy áruházakat térképes gyűjtőoldalon és a boltok számára önálló bemutató adatlapon jeleníti meg. Az egyes áruházak külön boltnézetenként szerkeszthetők, így több országos webshopok esetén az egyes website scope-okban az adott országban jelenlévő üzleteket mutatjuk a felhasználóknak. Segítségével erősíthetjük a store pickup jellegű fizetési módok használatát és a webshopon keresztül bemutathatjuk az üzleteinkkel kapcsolatos információkat.

Wonder Widget Video

A Wonder Widget modulunkat biztosan sokan ismeritek. Ez a modulunk teszi lehetővé látványos statikus boxok és sales promóciós ajánlatok beszerkesztését különböző zónákba. A modul videós kiegészítése azt csinálja, amit a neve is sugall: ugyanezen zónákba videós állományok rögzíthetők be a segítségével, amelyek Youtube vagy Vimeo videókat képesek megjeleníteni. Továbbá a modul a termékek szerkesztő űrlapján létrehoz egy “Video” elnevezésű szerkesztési zónát, amibe ha beillesztitek a megfelelő tartalmat, akkor az a natív galérián kívül egy látványosabban kiszerelt videós tartalmat jelenít meg. A modul segítségével News article-ekbe vagy CMS oldalakba is beágyazhatók a videós tartalmak.

Category Dropdown

A modul segítségével a Magento hagyományos menü dropodown-ját igazi látványos megamenü panellé alakíthatjuk át, amelybe az alkategóriák mellett linkelt képi tartalom helyezhető el. Megjeleníthetünk a kategóriához kapcsolódó termékajánlatokat, widgeteket és promóciós bannereket is elhelyezhetünk a blokkban. Ezzel látványosabbá tudjuk tenni a főmenüből lenyíló paneleket, az egyes szekciókhoz egyedi ajánlatokat tudunk adni és rövidíthetjük a navigációs útvonalakat.

 

Detailed Success Page

OANDER detailed success page modul

Egy Magento kiegészítés, amit mindenkinek használnia kellene. A modul a gyári Magento rendelésköszönő oldalt cseréli le egy szabadon szerkeszthető moduláris oldalra, melynek a tartalmi blokkjait az adminfelületen állíthatja be a webáruház adminisztrátora. Így a rendelésköszönő oldal személyre szabható. Hozzá kapcsolhatunk olyan eladás ösztönző kiegészítőket, mint a hírlevél feliratkozás vagy a kapcsolódó termékek. A rendelésben szereplő termékek alapján automatikusan ajánlhatunk további termékeket vagy adhatunk kuponkódot, ezekkel növelve a webáruház további eladásait. A vásárlók pontosan láthatják, hogy milyen termékeket rendeltek, és milyen fizetési illetve szállítási módot választottak. Lehetőség van vendég felhasználók számára egy gombnyomásos regisztrációra, és megjeleníthetjük a rendelés-feldolgozás további lépéseit, így a vásárló átláthatja a pontos folyamatot.

Pageflip Card

Hőtérképes kutatások egész sora bizonyítja, hogy ha a kategória oldalakon a lapozási lehetőséget vizuálisan kiemeljük, akkor azzal jelentősen javítható a webshopokban a böngészés mélysége, a felhasználók több időt töltenek a kínálat felfedezésével. A Pageflip Card egy sokak által használt modulunk, ami ebben segít. A modul a Magento 2 kategória oldalakon a terméklista végére egy, a termékkártyák méretével megegyező nagy kártyát helyez el, amely valójában nem egy termékkártya, hanem a következő oldalra lapozó, kártyaszerűen kialakított UI komponens. Vagyis a lapozási funkciót segíti és a további termékeket elérhetőségét emeli ki.