Globspot.hu

A 2011-es évben az egyik kedvenc tervezési és fejlesztési munkák a Globspot.hu nemzetközi online magazin létrehozása volt. A Globspot.hu egy nem mindennapi fiataloknak szóló élményportál. A site több mint 50 külföldön élő fiatal tudósítót fog össze, akik napi rendszerességgel osztják meg a hazai olvasóközönséggel külföldi tapasztalataikat, élményeiket. Az online magazin tudósítóhálózatát egy felkészült budapesti szerkesztőcsapat fogja össze és koordinálja, így a Globspot kihasználva a civil újságírásban rejlő hatalmas tartalmi és hírfrissességi potenciált, egy minőségileg is kontrolált, a hazai online médiapiacon abszolút hiánypótló tartalmi kínálattal jelentkezik naponta több anyaggal is.

„Soha ennyi villámgyors infót (tweetet, Facebook-bejegyzést, blogposztot) nem kapott még a világ a forróngó pontokról, soha ennyi sebtiben összerakott gasztrokritikát nem lehetet olvasni egy szecsuáni falu folyóparti étkezdéjéről, soha ennyi amatőr fotót nem lehetett megnézni az Atacama sivatag kaktuszairól. Ezeket olvashatjátok a Globspoton, mely a világ különböző pontjairól gyűjt össze magyarokat. Olyanokat, akik élvezik, hogy egy idegen országban élhetnek, örömmel figyelnek meg idegen kultúrákat és szokásokat, izgalmas helyeket, más vallásokat, ételeket és italokat, ezekről vannak gondolataik, és szívesen írnak róla nekünk.” – olvasható a Globspot.hu bemutatkozásában.

A site fontos tartalmi pillérét képezik a szöveges és képi anyagokon túl a tudósítók által készített videók, heti és havi cikkválogatások, illetve a tudósítók / szerkesztők bemutatkozásai is. A site a hirdető partnerek mellett kiadók számára is egyedi üzleti ajánlattal rendelkezik: mivel a Globspot kiemelkedő és egyedi tartalmi bázissal rendelkezik, a szerkesztőség által feldolgozott anyagokat hazai médiavállalatok szabad felhasználás céljából meg is vásárolhatják. A Globspot.hu alapító csapata az online magazin létrehozásának feladatával ügynökségünket bízta meg.

Az OANDER Media feladatai a projekt során:

  • Technikai projektmenedzsment
  • Közreműködés a portál koncepciójának kidolgozásában
  • Nemzetközi Best Practice vizsgálat
  • Ergonómiai tervezés (wireframe tervezés)
  • Design tervezés
  • Funkcionális specifikáció
  • Fejlesztés
  • A projekthez kapcsolódó egyéb grafikai munkák (kiajánlók, kiadványok, stb.)

A Globspot logó Csontos Eszter munkája.