Magento webáruház kódaudit

Webáruháza lelassult, nem funkcionál rendesen? Romlik a konverzió, drasztikusan visszaestek a látogatások? Vizsgáltassa át teljes körűen Magento webáruházát, előzze meg a komolyabb funkcionális hibákat és a biztonsági problémákat!

Miért fontos a jó kódminőség?

A Magento a világ egyik vezető e-kereskedelmi platformja, világszerte több tízezer site üzemel ezzel a motorral. Nem titok azonban, hogy egy robosztus rendszerről van szó, melynek fejlesztése, üzemeltetése és karbantartása nagy szakértelmet és kiemelt erőforrást igényel. Márpedig ha nem kevés pénzt, időt és energiát szánunk webáruházunk fejlesztésére és működésére, akkor joggal elvárható, hogy egy biztonságosan működő, jól teljesítő és pozitív felhasználói élményt nyújtó site-al rendelkezzünk. Egy elhanyagolt, rosszul karbantartott oldal ugyanis a biztonsági kockázaton túl egy hatalmas pénznyelő.

Mi történik a kód audit során?

Mivel minden webáruház egyedi, így minden elemzés testre szabott. Szakértőink az elemzés alatt telefonos egyeztetések során további információkat interjúztatnak ki megrendelőinkből, ezzel is tovább specifikálva a végső audit anyagát. A kód audit a következő fő területeket érinti:

Funkcionális és működési teszt

Áttekintjük és értékeljük a webáruház általános működését, használhatóságát. Ennek részei többek között a böngésző kompatibilitás és reszponzivitás ellenőrzése, felhasználói folyamatok vizsgálata és a megrendelő által feltárt észrevételek kivizsgálása.

Frontend elemzés

Sok múlik a frontend kialakítás minőségén, a kliens-oldali eljárások gyorsaságán, ezért fejlesztői oldalról megtörténik a webshop performancia elemzése, a JavaScript állományok felülvizsgálata és az alkalmazott HTML és CSS megoldások átnézése.

Backend elemzés

Természetesen a rejtett hibák leggyakrabban a "motorháztető alatt" húzódnak. A backend elemzés célja a Magento adatbázis struktúra és lekérdezések elemzése, security patch-ek vizsgálata, külső és egyedi fejlesztésű modulok kódminőségének ellenőrzése, de része a deploy folyamatok ellenőrzése is.

Hasznos tudnivalók

Bármilyen banálisnak tűnő észrevétel intő jel lehet, hogy érdemes egy átfogó ellenőrzést végigfuttatni a Magento webáruházunkon. Számos ok kiválthatja a kód audit igényét:

- a weboldal sebességének látszólag ok nélküli lassulása
- az eladások drasztikus visszaesése
- bizonyos frontend vagy backend funkciók működésében észlelt hibák
- upgradelni szeretnénk már meglévő site-unkat, de nem tudjuk hogy hol is kezdjük pontosan
- meg szeretnénk győződni arról, hogy weboldalunk biztonságosan működik és minden security patch fel van telepítve
- attól félünk, hogy a telepítendő modulok, a kapcsolódó integrációk biztonsági kockázatot jelentenek oldalunk számára
- hacker támadásra gyanakszunk
- új webáruházunk élesítése előtt meg szeretnénk bizonyosodni a kód minőségéről

A 2-3 hétig tartó vizsgálat végén egy részletekbemenő elemzést, illetve egy priorizált riportot adunk át, mely a hibafeltáráson túl optimalizálási javaslatokat és továbbfejlesztendő taskokat is tartalmaz. A dokumentum egyértelmű iránymutatásokat ad a fejlesztőknek a feltárt problémák javítására vonatkozóan, így további tanácsadói segítség nélkül is elvégezhetőek a javasolt feladatok.

Több mint egy évtizedes Magento tapasztalattal, több száz hazai és nemzetközi projekttel a hátunk mögött, nyugodtan kijelenthetjük, hogy láttunk már egy s mást a Magento háza táján. Az Oander rendelkezik Magyarországon a legnagyobb létszámú Magento fejlesztő csapatával, akik az 1.9-es verziótól kezdve a legújabb 2.3-as rendszerrel egyaránt dolgoznak. Saját fejlesztésű Magento webáruházaink mellett számos átvett projekten dolgoztunk már, mely során elengedhetetlen volt az alapos felmérés és a kód auditálás. A külső modul telepítések mellett saját modulfejlesztéseinkkel gazdagítjuk a Magento funkcionalitását. Az Oander fejlesztői hetente átlagosan egy új saját terméket adnak ki.

Ismerje meg Magento webáruháza valós állapotát!

Ha az OANDER Magento szakértőinek munkáját szeretné igénybe venni az elemzés elvégzésére vagy annak során felmerült hibák javítására, állunk rendelkezésére. Keressen minket bizalommal egyedi ajánlatunkért!