Magento webáruház bevezetés 4 hét alatt

Bemutatjuk a Magento Instant szolgáltatásunkat, amellyel mindössze 1 hónap alatt használatba veheti új, vezető technológián alapuló webáruházát.

Elterjedt, nagyvállalati szintű technológia

A Magento a világ vezető e-kereskedelmi platformja, komoly webáruházak alapjához ideális választás. Ismerje meg részletesebben: Hasznos cikkek a Magento működéséről

Ha komoly e-kereskedelmi portált fejlesztünk, akkor célszerű olyan rendszert létrehozni, ami nem avul el, folyamatos karbantartást élvez és több év múlva is megállja a helyét. Ebben a Magento verhetetlen, minden más webshop motornál jelentősebb fejlesztői piaca van és több tízezer e-kereskedő használja világszerte.

A Magento rengeteg beépített funkcióval rendelkezik, amelyhez foghatót nulláról felépítve csak több tízmillió forintos beruházással lehetne kifejleszteni és amivel semmilyen egyedi fejlesztésű webshopmotor nem tudja felvenni a versenyt.

Magento Instant: bevezetés 1 hónap alatt

Az e-kereskedelemben a gyors piaci bevezetés versenyelőnyt jelent. Mi 4 hét alatt leszállítjuk induló webáruházát.

Új webáruház indításakor a technológia mellett a gyors bevezethetőség is fontos szempont. A Magento egy robosztus rendszer, ebből adódóan az induló bekerülési költsége általában több millió forintos beruházást és több hónapos előkészítési időszakot igényel. Viszont azért, hogy a technológia bevezetését könnyebbé és a KKV szektor számára is elérhetővé tegyük, az OANDER számos saját termékfejlesztéssel és bevezetési módszertannal készült elő.

A Magento Instant programunk keretében általunk előkészített, gyorsan átadható és megrendelői oldalról könnyen átvehető webáruház alapcsomagot adunk át, hogy Ön ezeket minél gyorsabban bevezesse, megismerje és akár piacra is lépjen velük. Ezek közül a legfontosabbak az alábbiak:

Alapsablon

Csapatunk kifejlesztett egy gondosan kimunkált Magento alapsablont, hogy gyorsítsuk a frontend fejlesztés menetét. Az Oander által gyártott alap webáruház design egy teljes értékű webáruház, amelyet könnyen és gyorsan tudunk módosítani az egyedi arculati elvárások szerint.

Kulcsrakész modulok

A hazai igényekhez igazított Magento bővítményeket fejlesztünk hétről hétre. Ezáltal az egyedi igények szélesebb körben lefedhetők kész megoldásokkal, ezzel is fejlesztési költséget és bevezetési időt spórolva. A Magento Instant bevezetés során a legfontosabb és leghasznosabb modulokat kulcsra kész módon adjuk át.

Ismertetőanyagok

Elkészítettünk a Magento első, magyar nyelvű felhasználói kézikönyvét, illetve egy bevezetési know-how csomagot abból a célból, hogy az Ön kollégái gyorsan elsajátítsák a rendszer használatát. A bevezetést minta tartalmak és előkészített instrukciók segítik.

Egy Magento Instant projekt tehát egy bevezetési folyamatból áll amelynek logikája éppen ellentétes azzal, amit a megrendelők sokszor elképzelnek. Nem fejlesztéssel kezdünk és a projekt végén átadjuk a kész terméket, hanem – kihasználva a Magento komplettségét és a számos előkészített fejlesztésünket – egy teljes funkcionalitással rendelkező kész webáruházat és annak használatához szükséges tudást szállítunk.

Hasonlítsa össze Magento bevezetési csomagajánlatainkat!

A Magento Instant program bevezetésének menete

Miután megtartottuk a bemutatót és leszerződtünk, viszonylag sok anyagot és információt bekérünk majd Öntől, amik a munka elkezdéséhez szükségesek. Ilyenek többek között az arculati anyagok, fizetési és szállítási módok adatai, vagy például az analitikai hozzáférések. Bemutatjuk Önnek a fejlesztő csapatot, akivel dolgozni fog és projekt indító, módszertan-egyeztető workshopot is szervezünk a webáruház későbbi működtetésében érintett kollégáival. Ha meg van minden szükséges anyag és információ, kezdődhet a munka!

Elkészül az Ön vállalata számára a tesztkörnyezet, kialakítjuk a deployment folyamatot, installáljuk a Magento aktuálisan legfrissebb, stabil verzióját és a frontend megjelenést adó alapsablont. Elvégezzük a Magento alap funkiconalitásán túli, hazai viszonyok között jellemzően szükséges alap modulok telepítését. (Egyedi modulfejlesztéseket nem végzünk, hanem az OANDER által licenszelt kész modulokat állítjuk be.)

A Magento Instant bevezetés során nem készül sem egyedi ergonómia, sem külön webdesign, mert ez időigényes folyamat (hagyományos projekt esetén természetesen van rá lehetőség). A projekt második hetében az Oander alapsablonját alakítjuk át az Ön arculata szerint. Ez az arculati színek és tipográfia módosításából valamint sablon szinten előre gyártott kiajánlók beépítéséből áll.

Az OANDER tartalomtámogató csapata az előzetesen bekért információk alapján beállítja a webáruház használatához és teszteléséhez szükséges alap beállításokat (például adóosztályok, pénznem, egy-egy fizetési és szállítási mód), illetve paraméterzi a már feltelepített modulokat, hogy ezzel is segítsük a minél gyorsabb használatba vételt.

Egy alkalommal részletes admin használati oktatást tartunk a Magento üzleti funkcióiról, azok használatáról és a frontend oldaltípusok sajátosságairól. Egyben felkészítjük ügyfeleinket a megrendelő-oldali tartalomszerkesztési időszakra és átadjuk a rendszer használatához szükséges írásos dokumentációkat, kézikönyvet. Ezt követően Ön használatba tudja venni az előkészített webáruházat, az élesítés pedig csak attól függ, hogy milyen gyorsan tölti fel a tartalmakat a webáruházba.

Nincsenek meglepetések.

Az előkészített rendszert alaposan bemutatjuk és Ön tesztelheti, kipróbálhatja. Az előkészített webáruház funkciócsomag lényege éppen az, hogy amit átadunk Önnek felhasználásra, az már 100%-ban készen van. A látottak alapján Ön eldöntheti, hogy belevág-e vagy sem.

Ha egyedi fejlesztések is szükségesek

Noha az alaprendszer funkcionális arzenálja nagy, de nem végtelen. Egy webáruház bevezetése gyakran jár egyedi, vállalat-specifikus igények megvalósításával. Ha ilyen felmerül, akkor a Magento Instant bevezetési projekt után azonnal nekilátunk egy újabb projekt fázisnak, amely már agilis fejlesztési metodika mellett történik és az Ön egyedi igényeinek kiszolgálásáról szól.

A továbbfejlesztéseket – amennyiben szükségesek – szándékosan a fent ismertetett bevezetési szakasztól elkülönítve végezzük. Ennek oka, hogy az alaprendszer megismerését nehezítené megrendelői oldalról, ha közben a továbbfejlesztések tervezésével és kipróbálásával is foglalkozni kellene. Másrészt pedig a működő szoftvert látva és használva pontosabb döntések és jobb továbbfejlesztési ötletek születnek.

Mikor élesítjük a webáruházat?

A rendszert tesztszerveren adjuk át ügyfél tesztekre és termékfeltöltésre. Az élesítés időpontja innentől csak azon múlik mennyi egyedi fejlesztési igény jelentkezik, vagy mikorra kerülnek fel a termékek. Az irányítás végig az Ön kezében van, de mi mindig a mihamarabbi piacra lépést és az éles rendszer folyamatos továbbfejlesztését szorgalmazzuk.

Az első lépések

További részletekért, a Magento Instant demóért, vagy csak egy jó kávéval egybekötött személyes beszélgetésért vegye fel a kapcsolatot velünk itt.