Magento 2

A Magento webáruházak új generációja

A világ vezető open-source webáruház motorja megújult

2016-ban jelent meg a Magento 2, amely valójában nem csupán egy új verziója a szoftvernek, hanem lényegében egy újragondolt platform. Nemcsak funkcióit tekintve a leggazdagabb, de egyben az egyik legjobb teljesítményre is képes webáruház motor a világon. Az OANDER 2017-től kezdve új webáruház fejlesztéseket már kizárólag a Magento 2 alapokon indít. Ennek támogatására csapatunk egy olyan, Magento 2 alapokra építkező webáruház-ökoszisztémát fejlesztett, amelynek célja, hogy a Magento 2-re épülő e-kereskedelmi platformokat kiegészítsük a hazai piacon jellemzően szükséges funkciókkal. Több mint 40 saját fejlesztésű Magento 2 modullal és többezer órányi Magento 2 fejlesztéssel a hátunk mögött csapatunk a közép-európai régióban piacvezető tudással és tapasztalatokkal rendelkezik az új platform fejlesztése és bevezetése terén.

Melyek a Magento 2 legfontosabb újdonságai a Magento 1-es szériához képest?

Magento_2_ikonok-01

 

 • Modernebb és gyorsabb technológia – A Magento 2 többéves fejlesztése során a gyártó teljesen átalakította a platform backend architektúráját és fejlesztési megoldásait. A szoftver teljes kódszintű átdolgozása révén többek között bevezetésre került a piacvezető minőségű Zend2 PHP framework, inkrementális indexelési eljárások, továbbá a Magento 2 már legújabb, PHP7-es környezeteken futtatható. Ezekkel az eljárásokkal a Magento sebességre elődjéhez képest rendkívüli módon, közel 100%-kal gyorsult.
 • Fejlettebb cache-elési eljárások – A Magento 2-ben bevezetésre került a fullpage cache (teljes oldali gyorsítótár), illetve a gyárilag beépített Varnish cache. Ezek hatékonyabb, kifinomultabb gyorsítótárazást tesznek lehetővé, amely révén a felhasználók gyorsabb működést érzékelnek.
 • Megnövelt stabilitás és biztonság – Noha a könnyen kihasználható biztonsági rések a Magento 1-es szériájában sem voltak jellemzők, az új Magento 2 platform esetében elődjéhez képest standardizáltabb és összetettebb szoftverről beszélünk. A megújult Magento platform kiválóan támogatja a klaszterezést, skálázást, elválasztja az alkalmazásrétegeket egymástól, ezek révén stabil és biztonságos. A kódbázis teljes refaktorálása révén a gyártó még erősebben halad a rendszerbiztonság felé, amely tekintetben a PHP alapú webes szoftverek között a Magento ma már a legerősebbek egyikének mondható. A folyamatos szállítói rendszerauditok és hivatalos update-ek révén ráadásul az esetlegesen feltárt biztonsági résekre is gyors gyártói megoldásokat kapunk.
 • Gyorsabb és hatékonyabb pénztár – A Magento 2 pénztárának működése lényegesen átalakult, így a vásárlási folyamat az új platform technológiailag egyik legmodernebb része. Egyszerűbbé, letisztultabbá vált, miközben sebessége is sokat gyorsult. A pénztári folyamatba közvetlenül beépülő fizetési megoldások is elérhetővé váltak, így a Magento 2 alapszinten tartalmaz PayPal és Braintree integrációt amellett, hogy számos fizetési mód beépíthető.
 • Hatékonyabb SEO – Az új Magento 2 hatékonyabb kereső optimalizálását lényegesen kibővített admin funkciók teszik lehetővé a Google-re és egyéb keresőmotorokra, illetve közösségi média platformokra egyaránt. Szorosabb Google integráció, automatizált meta TAG-ek, képfeliratok, Schema.org-on alapuló Google Rich Snippetek, továbbfejlesztett canonical URL generálás – csak néhány azon gyári SEO eljárások közül, amelyek révén a Magento 2 hatékonyabb keresőoptimalizálást biztosít.
 • Optimalizált importálási eljárások – Webáruházak üzemeltetése során jellemző kihívás a termékszortiment gyors lecserélése vagy termékjellemzők tömeges megváltoztatása. Az új Magento 2 webáruház motor elődjéhez képest gyorsabb és nagyobb tömegű importálási eljárásokat tesz lehetővé manuálisan és külső rendszerek számára egyaránt.
 • Nagyobb és összetettebb termékkatalógus – A Magento 2 elődjéhez képest nagyobb, összetettebb termékkatalógust képes kezelni, ami elsősorban nagyvállalati felhasználási területen jelent komoly előrelépést. A Magento CE 1-es szériája szerveroldali optimalizálás nélkül néhány tízezer tételes termékkatalógusig volt ajánlott, amely optimalizálással 100-200 ezerre volt növelhető. A Magento 2 ezt a szintet már alapértelmezetten képes kiszolgálni, klaszterezéssel, a szerver erőforrások helyes skálázásával és adatbázis optimalizálással pedig sok százezer tételes katalógus kiszolgálása is elérhető. Ezek természetesen nagyságrendi számok, amelyeket a webáruház műveleteinek komplexitása, a termékjellemzők rendszere és a szerverkörnyezet is erősen befolyásol.
 • Újragondolt, intuitív adminisztrációs felület – A Magento 2 minden eddiginél könnyebben használható és áttekinthetőbb adminisztrációs felületet biztosít a webáruház tulajdonosok számára. A felület kényelmesen használhatóvá és reszponzívvá vált. A felhasználói élményt „touch-friendly” komponensek, gyorsabban paraméterezhető konfigurációs lehetőségek és logikusabban csoportosított információs blokkok teszik kellemesebbé. A gyártó az új adminisztrációs felülettel a régi letisztultságon még inkább javított és dinamikusabbá változtatta az adminisztrációs munkát.
 • Könnyebb és biztonságosabb verziófrissítés – A Magento 2 újragondolt kialakítása lehetővé teszi, hogy a korábban nehézkesebb verziófrissítések gyorsan és gördülékenyen implementálhatók legyenek a már átadott Magento webáruházakban. Így a gyári frissítések (amelyek gyakran új funkciókat is tartalmaznak) az 1-es szériához képest költséghatékonyabban juttathatók el az élesben működő webáruházak mögé.
 • Jobb minőségű külső modulok – a Magento egyik nagy előnye, hogy rengeteg külső modul érhető el hozzá, amelyet fejlesztők ezrei készítenek világszerte. Ez a Magento 2 esetében sincsen másképp, azzal a fontos különbséggel, hogy a 2-es szériás engine-hez készülő modulok piacterére (Magento Marketplace) már kizárólag szigorú gyári code review után kerülhetnek ki modulok. Ez nagyobb biztonságot és jobb kódminőséget eredményez a vásárolt modulok tekintetében.

OANDER és a Magento 2

Magento_2_ikonok-02

 

A Magento 2 funkcionalitása az OANDER saját fejlesztésű platformján jelentős, jellemzően hazai igényekre reflektáló műszaki tartalommal egészült ki. Íme a legfontosabbak a teljesség igénye nélkül:

 • Továbbfejlesztett frontend felület – Átalakítottuk a Magento 2 gyári template szerkezetét, így az OANDER által szállított Magento webáruházak a világ egyik legfejlettebb frontend framework-jét, a Bootstrap-et alkalmazzák a felületek böngészőoldali megjelenítésére Bevezetésre került a SASS CSS-preprocessor technológia, JS/CSS minifikáció, továbbá frontend optimalizációk széles köre. Ezek segítségével a reszponzív frontend felület szabadabban alakítható és egyedibbé tehető, mint amelyet a Magento 2 gyári template szerkezete alapértelmezetten megenged.
 • Usability funkciók – A Magento 2 webáruházak felhasználói élményének és konverziójának növelése érdekében számos modulfejlesztéssel rendelkezünk. A teljesség igénye nélkül ilyen például a tetszőleges oldalakon elhelyezhető slider modulunk, tartalmi és terméklistázó kiajánlókat kezelő widget modulunk, oldalbetöltődés nélküli, azonnali szűrést és rendezést lehetővé tevő Ajax-os katalógus és szűrő funkciónk, plecsni kezelő modulok, vagy olyan funkciócsomagok, amelyek egyedi CMS tartalomtípusok létrehozását teszik lehetővé.
 • Fizetési és számlázási módok széles köre – A Magento 2 funkcionalitását kiegészítettük számos olyan fizetési integrációval, amely a hazai piacon szükséges. Így például az OANDER által fejlesztett Magento 2 webáruházak integrálva vannak a legnépszerűbb hazai online fizetési platform, az OTP Bank online bankkártyás fizetési rendszerével, továbbá különböző fizetési módokhoz egyedi árképzések definiálhatók. Ugyancsak elkészítettük a Magento 2 integrációját a Számlázz.hu számlázó rendszerrel.
 • Speciális szállítási módok – Kész Magento 2 integrációkkal rendelkezünk számos hazai futárszolgálattal, illetve csomagpont rendszerrel, a Magento 2 alap szállítási módjaihoz pedig speciális szállítási opciókat is kínálunk. A szállítási módok árazási logikáját is továbbfejlesztettük.
 • eDM funkcionalitás fejlesztése – Szinte valamennyi webáruház folytat különböző hírlevél kampányokat és gyűjt hírlevél feliratkozókat, ami az eDM marketing kommunikáció alapja. A Magento 2 webáruházakhoz készített modulunk az aktuális magyar törvényi szabályozás szerint alakítja át a Magento hírlevél feliratkozások kezelését. Továbbá kész integrációval rendelkezünk számos vezető eDM szoftverrel (például Interspire Email Marketer)
 • Bővített export és import funkciók – Szinte valamennyi webáruházban megkerülhetetlen igény, hogy a rendelési adatokat valamilyen módon át lehessen küldeni egyéb szoftverek számára, szolgáljanak azok akár pénzügyi, logisztikai vagy ügyfélkezelési célokat. Gyakran fontos üzleti szempont továbbá, hogy ezen adatok átadása a rendelés leadás tényleges idejéhez képest minél gyorsabban történjen. Hasonló adatcserével járó műveletek szoktak lenni a terméktörzset érintő exportálások, vagy éppen a webáruház irányába bemenő adatok betöltése. Kész, illetve folyamatban lévő modulfejlesztéseink olyan integrációs csatlakozási pontot nyújtanak, amely ezen adatcsomagokat tetszőleges felhasználás céljából át tudja adni külső rendszereknek, vagy fogadni tudja azokat.

A további hasznos tudnivalókért és gyakori kérdésekért kattintson ide!

magento2webshops