Sale Switcher: Magento 2 webáruházból termékkatalógus portál
Sale Switcher: Magento 2 webáruházból termékkatalógus portál
Magento

Sale Switcher: Magento 2 webáruházból termékkatalógus portál

Olvasási idő: 3 perc

A Magento vitán felül a világ vezető, PHP alapú webáruház motorja, amelynek minden funkciója arra van felkészítve, hogy hatékonnyá és kényelmessé tegye az online vásárlást. Viszont mi a helyzet, ha a Magento 2 robosztus képességeit inkább egy intelligens termékkatalógus kiszolgálására szeretnénk használni?

Vannak olyan esetek, amikor a célunk nem az online értékesítés, hanem a termékek bemutatása, a Magento minden egyéb képességének kiaknázásával. Bizonyos iparágakban és speciális célszegmensekben az online értékesítés nem üzleti célkitűzés. Nem egy olyan projektben volt már részünk, ahol az online jelenlétnek nem célja a közvetlen webes eladás, ugyanakkor a széles termékszortiment mégis egy webshop-szerű portált igényelt jól működő katalógussal, interaktív termékadatlapokkal, termékkapcsolatokkal, összetett jellemző kezeléssel, keresési funkciókkal, készletkezeléssel, esetleg rendszerintegrációs igényekkel.

Ha belegondolunk, a Magento ilyen esetben is ideális választás egy összetett online termékkatalógus kialakításához. Hiszen minden benne van, amire egy jól működő termékfókuszú portál felépítéséhez szükségünk van, csak éppen egy kicsit több is. Eladni ugyan nem szeretnénk, de minden más tekintetben egy webáruház motor képességeire van szükségünk.

Az ilyen üzleti igények kiszolgálására készült az Oander Sale Switcher elnevezésű modulunk, amelynek segítségével webshopunkat egy remek termékkommunikációs portállá alakíthatjuk – vásárlási funkciók nélkül. Ha pedig a jövőben mégis online kereskedelembe fognánk, nem szükséges új portál fejlesztésébe fognunk: egy gombnyomásra aktiválhatjuk a Magento 2 kereskedelmi arzenálját.

A modul elnevezése abban a tekintetben beszédes, hogy a Magento adminisztrációs felületéről nézve tényleg egy főkapcsolóról van szó. A motorháztető alatt ennél persze jóval bonyolultabb események történnek. A Magento 2 vásárlási funkcióinak biztonságos lekapcsolása forráskód és adatbáziskezelés szintjén is kellő odafigyelést, egymásra épülő műveletek precíz végrehajtását igényli. Mi ezt a műveletsort egységesítettük egy modulban. A kapcsológomb megfelelő beállítása után a következők történnek webáruházunk frontend felületén:

  • A fejlécből eltűnik a kosár menü és a lenyíló minicart panel
  • Eltűnik a kosár gomb a termékoldalon, kategória oldalakon, terméklistázó felületeken és minden termékajánló widgetben
  • Eltűnik az ár megjelenítése a termékoldalon és minden termékajánló widgetben
  • Megszűnik a kosár és a pénztár funkció, ezek url-je közvetlenül a főoldalra irányít
  • Megszűnik a belépés és a regisztráció funkció, ezek url-je közvezlenül a főoldalra irányít
  • A fejlécből eltűnik a belépés / regisztráció menü

Innentől kezdve Magento 2 alapú portálunk egy termékkatalógus website-tá alakul át – a világ vezető e-kereskedelmi platformjára építve, annak teljes termékmenedzsment és CMS eszköztárával.