Page Builder: Látványos tartalmak és személyre szabott élmény
Page Builder: Látványos tartalmak és személyre szabott élmény
Webáruház

Page Builder: Látványos tartalmak és személyre szabott élmény

Olvasási idő: 6 perc

Hozz létre látványos tartalmakat, termék kiajánlásokat korlátok nélkül, és nyújts személyre szabott vásárlási élményt! Bemutatkozik a Page Builder, melynek használatával egyszerűen, fejlesztői segítség nélkül készíthetünk landing page-eket, valamint kreatív kategória és termékoldalakat.

A releváns és gyakran frissülő tartalom az online értékesítés legütősebb konverziós eleme. A tartalmak előállításán túl ingyenes, minőségi forgalmat generál, vagyis olyan felhasználók látogatják meg oldalunkat, akiket valóban érdekelnek a témák és a hozzájuk kapcsolódó termékek, ráadásul a jó tartalommal kitűnhetünk versenytársaink közül.

Azonban a megvalósítása már jóval bonyolultabb kérdés. Blogmotor? A webáruházba ágyazott WordPress engine? Szerencsére a fejlettebb webáruház platformoknál már alapvetésnek számít a rugalmasan és egyszerűen használható tartalommarketing arzenál. A nyílt forráskódú Magentonál és a nagyvállalatoknak lefejlesztett Adobe Commerce esetében a Page Builder hozta el az ideális megoldást.

Mi is az a Page Builder

A Page Builder már régóta szerepelt a Magento fejlesztési roadmap-jében, az Adobe Commerce-ben már 2018-ban, a Magento-ban pedig a 2.4.3 verzióban debütált beépített funkcióként. A Page Builder maga egy értékesítést és produktivitást támogató eszköz, mely segítségével fejlesztői támogatás nélkül hozhatók létre látványos tartalmak a webáruházban. A korábbról jól ismert WYSIWYG editor és a widgetek / blokkok helyett egy olyan felületet kínál, ahol eszközöket kombinálhatunk egy könnyen használható drag-and-drop felületen, mint például a szövegek, képek, videók, bannerek és termékkártyák.

Legfontosabb jellemzői és előnyei

Magento és Adobe Commerce funkciók:

  • Gyorsan változó tartalmakat hozhatunk létre fejlesztői támogatás nélkül, közvetlenül az adminisztrációs felületen.
  • A webáruház bármely oldalát szerkeszthetik az adminisztrátorok, akár a nyitólapot is, valamint tartalmakat helyezhetnek el a kategóriaoldalakon.
  • Szabad struktúrában prezentálhatjuk a tartalmainkat, a könnyen használható, rugalmas drag-and-drop felület segítségével.
  • A landing oldalainkra termékkártyákat helyezhetünk, így a vásárlók a tartalom mellett azonnal megtalálják a kapcsolódó termékeket is, valamint egy kattintással a kosárba helyezhetik azokat.
  • A termékoldalakat egyedi megjelenésű termékleírásokkal dobhatjuk fel. Számtalan információt jeleníthetünk meg a termékeinkről, és semmi nem szab gátat annak, hogy ezeket az információkat látványos, egyedi elrendezésben mutassuk meg.
  • Sablonokat hozhatunk létre, melyek segítségével könnyedén hozhatunk létre új oldalakat más tartalommal.
  • Reszponzív tartalmakat készíthetünk, valamint külön szerkeszthetjük az asztali és mobilnézeteket.
  • Fejlesztők segítségével tetszőleges mennyiségű egyedi elrendezésű blokkal bővíthetjük a Page Builder funkcióit, így a tartalmakat szerkesztő kollégák még gyorsabban állíthatják elő azokat.

Page Builder előnye

Adobe Commerce funkciók:

  • A tartalmak logikailag egymás alá rendelhetők, így több oldalból álló microsite-okat alakíthatunk ki.
  • Időzíthetjük, hogy az egyes oldalak vagy blokkok, mikor jelenjenek meg, így egy akció elindulása előtt már jó előre bekészíthetjük a szükséges bannereket vagy landing page-eket.
  • A tartalmak verziókezelve vannak, bármikor visszatérhetünk egy előző állapothoz, és nyomon követhetjük a változásokat.
  • Előnézeti módban megnézhetjük a készülő tartalmakat, és ezeket az előnézeteket egyszerűen megoszthatjuk a munkatársakkal is.
  • Újrahasznosítható tartalmi blokkokat hozhatunk létre, melyeket később bárhová újra beilleszthetünk a webáruházban.
  • A különböző felhasználói szegmenseknek különböző perszonalizált tartalmi blokkokat jeleníthetünk meg. Így például célzott bannereket helyezhetünk el a nyitóoldalon vagy a kategóriaoldalakon, illetve személyre szabott kedvezményekre és szolgáltatásokra hívhatjuk fel a figyelmet a profilban.
  • Az Adobe Stock segítségével bármely tartalomhoz könnyen találhatunk képanyagot.

A Page Builder hasznos mert…

Személyre szabott tartalmak
A felhasználói szegmentációnak köszönhetően az Adobe Commerce-ben perszonalizálhatjuk tartalmainkat és személyre szabott élményt nyújthatunk felhasználóinknak. Valós időben reagálhatunk látogatóink viselkedésére és igazíthatjuk hozzájuk tartalmainkat.

Időt spórolhatunk vele
A drag and drop-os használat egyszerű és gyors, ráadásul az elkészített oldalakat és tartalmi elrendezéseket elmenthetjük sablonként is, így azok bármikor újra felhasználhatóak.

Friss, látványos tartalmak
Kövesd a trendeket és igazítsd hozzájuk tartalmaidat! Hozzunk létre látványos tartalom típusokkal – képekkel, videókkal és bannerekkel – olyan oldalakat, melyek vonzzák a vásárlókat. Keverjük a tartalmakat és a termékeket, alakítsunk ki inspiráló landing page-eket, ahová visszatérhetnek látogatóink.

Marketingesek kezében az irányítás
A Page Buildernek köszönhetően nem kell előre definiált keretek közé szorítani tartalmainkat. A marketingesek kreativitására vannak bízva a landing page-ek és a termékekhez köthető oldalak, így kialakíthatóak a márka arculatához és a kampányokhoz illeszkedő felületek.

Magento Page Builder

A Page Buildernek köszönhetően könnyedén, fejlesztői segítség nélkül készülhetnek marketing kampányok. Készíthetünk kreatívan felépített kategória oldalakat és felturbózhatjuk termékoldaldalaink megjelenését is. Ha megnéznéd élesben is a működését, keress bennünket és kollégáink demózzák neked a képességeit!

Képek forrása: Adobe