OANDER — readIT – 2023.09.15.
OANDER — readIT – 2023.09.15.
Aktuális

OANDER — readIT – 2023.09.15.

Olvasási idő: 2 perc

Szeptemberi readIT rovatunkban az alábbi témákat hoztuk nektek: Megújult Slack felület; a Google mesterséges intelligenciája – a Bard; a Microsoft érdekes lépése, illetve a NAV már a Revolut felhasználók számláit is látja.

Megújult a Slack felülete

A Microsoft Teams egyik nagy riválisának tekinthető Slack redesignt hajtott végre és megújította felületét annak érdekében, hogy a felhasználói még produktívabban tudják használni a szolgáltatást.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a központi Home nézeten keresztül a felhasználó egyszerre férhet hozzá az összes csatornájához, privát üzenetekhez és egyéb alkalmazásokhoz. Emellett pedig az elszeperált nézeteket is bevezették, így külön-külön nézetben kezelhetőek az üzenetek, aktivitások, egyéb funkciók. Neked hogy tetszik a változás? Ha még nem találkoztál vele, ne aggódj, az újítás fokozatos megjelenéssel a következő hónapokban teszik használhatóvá a meglévő ügyfelek számára.

slack

Elérhetővé vált a Google MI-chatbotja – Üdv a fedélzeten Bard!

Februárban Bard néven debütált a Google mesterséges intelligenciája, amely júliustól már magyar nyelven is elérhető. Az elindulás óta még zárt bétatesztként funkcionáló mesterséges intelligencia mára már sokat fejlődött és egyre pontosabb válaszokat képes adni, ugyanakkor a Google továbbra is hangsúlyozza, hogy a Bard jelenleg kísérleti fázisban működik.

Megdöbbentő lépés a Microsofttól

A Microsoft újabb döntése értelmében az Outlook és Teams alapértelmezetten Edge böngészőben nyitja meg a hivatkozásokat, akkor is, ha a beállított, alapértelmezett böngészőnk a Google Chrome. Ennek oka nagy valószínűséggel, hogy a Microsoft több böngészővel is jelen akar lenni a piacon, ezáltal radikálisabb lépéseket is hajlandó tenni.

A NAV már a Revolut számlákat is látja

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében adta ki, hogy tudomásuk van a Revolut bankszámlákon elhelyezett vagyonokról is. Köztartozás esetében ráadásul nemcsak a belföldi, hanem a külföldön vezetett számlákra is rálátnak.