OANDER — readIT – 2023.05.18.
OANDER — readIT – 2023.05.18.
Aktuális

OANDER — readIT – 2023.05.18.

Olvasási idő: 2 perc

Májusi readIT rovatunk középpontjában igazán változatos témák állnak. A legjobb és legrosszabb Nokia telefonok, egy órányi zenetörténelem, illetve AI által “rendezett” Wes Anderson stílusú Gyűrűk Ura trailer az e havi ajánlatunk.

Nokia through the years – a legjobb és legrosszabb Nokiák

A Pocket-lint szerkesztői nagy fába vágták a fejszéjüket, 1985-től kezdődően egészen napjainkig összegyűjtötték a Nokia ikonikus telefonjait. A 3310-esen túl is volt ám élet! 🙂

Egy órányi zenei evolúció

Bár a lista nem új, de a 24.hu.nak köszönhetően most jött velünk szembe a Boogiehead nevű YouTube csatorna. Megalkotója egy különleges projektet indított, nevezetesen 1980 januárjától végigvette minden hónap legnépszerűbb dalait egészen 2022-ig. Jó zenehallgatást!

Wikipédia a térképen

Azt hiszed ismered a lakhelyedet? A wikishootme app fejlesztői garantáltan rád cáfolnak. A működése egyszerű, a térképük összegyűjti a Wikipédia-oldalak és Wikimedia tartalmait, melyek azonnal felugranak, ha a térkép jelöléseire kattintunk.

Spóroljunk a tárhellyel!

Érdemes a Gmail és Google Drive tárhelyek tisztítására odafigyelni, hiszen az ingyenes 15GB gyorsan elfogy. A Cnet azonban megoszt velünk néhány trükköt, hogyan kezeljük okosan a tárhelyeinket.

Gyűrűk Ura Wes Anderson stílusában

Az elmúlt hónapok az AI által generált szövegekről, képekről szóltak, de itt van az eddigi legjobb: Gyűrűk Ura előzetese Wes Anderson stílusában! A szimmetriáért, pasztell színekért rajongó filmrendező stílusában generált AI trailer főszerepében természetesen Anderson kedvenc színészei állnak. Gandalf szerepében Bill Murray debütál, Timothée Chalamet Frodót alakítja, Willem Dafoe Gollamként köszön vissza az előzetesben.