OANDER readIT – 2022.05.09.
OANDER readIT – 2022.05.09.
Aktuális

OANDER readIT – 2022.05.09.

Olvasási idő: 3 perc

Bemutatkozik az OANDER readIT. Ezentúl rendszeresen feltárjuk előttetek a céges chat csatornáink bugyrait, hogy megmutassuk milyen témák foglalkoztatnak bennünket. Lesz szó e-kereskedelemről, tech újdonságokról, startupokról és sok mindenről, ami aktuálisan foglalkoztat bennünket.

BAT (business analyst)

You’ve done virtual work. Are you ready for virtual reality work?

Vajon tényleg beköszönt a Cyberpunk sci-fi korszak és mi is egy kábelt a fejünkbe dugva fogunk dolgozni? Jelenleg is van már VR technológia, amivel ki lehet próbálni a virtuális munkát és a cikk írója ezt meg is tette….

Setting up the ultimate automated home media center

Saját tartalom. A számtalan online streaming szolgáltató és a különböző operációs rendszerekkel (haha) operáló TV-k világában mi mást is csinálna egy business analyst, mint felépít egy számára tökéletes rendszert. BAT saját blogján posztolta módszerét, íme!

Darknet diaries – podcast – igaz történetek alapján 

A számítástechnikában mindig kritikus fontosságú volt a biztonság. Manapság józan paraszti ésszel és frissen tartott szoftverekkel relatív biztonságban érezhetjük magunkat, ha nem vagyunk senkinek a célkeresztjében, de ha valaki úgy dönt, hogy rosszat akar nekünk, vagy ha ész nélkül telepítünk mindenféle szoftvert megbízhatatlan forrásból, a helyzetünk egész hirtelen fordulhat nagyon-nagyon rosszra. A Darknet Diaries egy remek podcast, mely érdekes történeteket dolgoz fel és közben még ha nem is állunk neki kutatni a hallottak után, akkor is növelheti a biztonságtechnikai józan paraszti eszünket. Ideális munkába menet vagy hazafelé #hacking #security

Ádám (marketing menedzser)

Zsákszámra rendelik a magyarok ázsiából az olcsó holmikat

A 22 euró alatti, Ázsiából rendelt vicikvacakok 2021. július óta vámkezelést és ezzel együtt 27% áfával terhelt többletköltséget kaptak. Így pontos adataink vannak arról, hogy milyen haszontalan dolgokat rendelünk leggyakrabban, főleg Ázsiából. A cikk címe megkérdezi, hogy kinek éri ez meg, de szerintem az igazi kérdés, hogy ki fizeti meg a +27%-ot. Ebből a cikkből ez nem derül ki, de mi tudjuk és nem nagy meglepetés: a vásárlók.

Spanyolországban korlátoznák a házhoz szállítást a fizikai boltok védelmében

Épp kedden beszélgettünk arról a hazai ecommerce nagyjaival (munkatársakkal :P) ebéd közben, hogy Barcelona milyen csodálatos hely, évente el kellene látogatni oda, majd szerdán olvasom, hogy milyen e-kereskedelmet szabályozó intézkedéseket hoznának. Nem minősíteném, csak mutatom.