Most mentsd el: szakmai könyvgyűjtemény 2023-ra
Most mentsd el: szakmai könyvgyűjtemény 2023-ra
Aktuális

Most mentsd el: szakmai könyvgyűjtemény 2023-ra

Olvasási idő: 5 perc

Januárban ideje az előző év lezárásának, a következtetések levonásának és az elkövetkezendő 12 hónap céljainak felállításának és megtervezésének. Az újratervezős, elemzős napokhoz/hetekhez ajánljuk a most következő szakmai könyvgyűjtemény 2023-ra.

Az év eleji tervezgetéshez, ráhangolódáshoz jól illenek azok a könyvek, melyeknek köszönhetően tágítjuk ismereteinket és még többet tanulhatunk. Éppen ezért a tavalyi évhez hasonlóan idén is elkészítettük azoknak az olvasmányoknak a listáját, melyek szélesíthetik tudásunkat, elgondolkodtatnak és szórakoztatnak. Íme a legújabb szakmai könyvgyűjtemény 2023-ra.

szakmai könyvgyűjtemény

Cal Newport: E-mailek nélküli világ. Hatékony együttműködés, fókuszált figyelem zavaró tényezők nélkül
El tudnátok úgy képzelni egy munkanapotokat, hogy nem olvastok emaileket? Mi van, ha munkaszervezésünk, mindennapjaink alapjaiban rosszak és mindent máshogy kéne csinálnunk? Izgalmas kérdések, melyekre Cal Newport esettanulmányokat és iránymutatásokat hoz.
„Az E-mailek nélküli világban kristálytiszta megfogalmazásban olvashatunk arról, amit olyan sokan ösztönösen érzünk, de még nem tudtuk szavakba önteni: a munkamódszerünk nem működik. Cal Newport felvázolja, hogyan térhetünk vissza a józan észhez, különféle kipróbált gyakorlatokat ajánl, hogy segítségükkel elmenekülhessünk a postafiókunk zsarnoksága elől, és nyugodtabb, célzottabb és hatékonyabb munkahelyeket teremtsünk.” – DREW HOUSTON, a Dropbox társalapítója és vezérigazgatója

Derek Sivers: Anything You Want – “10 years of experience in one hour”
Derek Sivers példája jól szemlélteti, hogy hogy lesz egy esetlen, kezdetleges ötletből egy évtized leforgása alatt egy 22 millió dolláros üzlet. A 83 oldalas könyvet akár egy óra alatt is el lehet olvasni, nem a hosszúságában rejlik az értéke, hanem abban, hogy az üzleti életet egy teljesen más szemszögből, sokkal humánusabban fogja meg. Hadd idézzük az OANDER egyik partnerének, a CluePR alapítójának, Körömi Jánosnak a véleményét a könyvről: “Ezt a könyvet mindenkinek el kellene olvasnia aki saját üzletet szeretne. Azt hiszem sosem rezonált még könyv ennyire arra, amit az elmúlt 10 év vállalkozás alatt tapasztaltam.”
2011 óta már a harmadik kiadása jelent meg Sivers könyvének, ezúttal 8 új fejezettel kibővítve. Nem lehet véletlen…

David Thomas, Andrew Hunt: The Pragmatic Programmer: Your Journey To Mastery, 20th Anniversary Edition
A szakmai könyvgyűjtemény ikonikus eleme, mely több mint 20 éve mutatja be a fejlesztői lét különböző aspektusait. Ha eddig még nem olvastad, akkor mindenképpen tedd meg, hiszen számos örökérvényű elvet tanít meg. Többek között kitér arra, hogy írhatunk dinamikus és rugalmasan adaptálható kódot, hogyan tesztelhetünk minél precízebben, de segít olyan “soft skillekben” is, mint a kommunikáció és a jobb elszámolhatóság.

szakmai könyvek 2023-ra

Patrick Ejeke: Marketing Trends: 63 Digital Marketing Trends In The Age Of Automation, Integrated Marketing, Omnichannel Marketing, Metaverse, Big Data, NFTs, AI, AR & VR To Power Digital Advertising & Boost Profits
Patrick Ejeke könyvének címe azonnal reflektál tartalmának összetettségére is. A szerző végigveszi az aktuális online piaci trendeket, rendszerezi azokat, ezzel eszközkészletet nyújtva a vállalkozásoknak. Azonban nem csak a pillanatnyi trendekkel foglalkozik a könyv, hanem egy átfogó elemzést is nyújt arról, hogyan és miért vásárolunk. Nem utolsó sorban pedig a középpontba helyezi a fogyasztói igények állandó változását.

Carolyn Dewar, Scott Keller, Vikram Malhotra: CEO Vezetés felsőfokon
Interjúkötet a világ vezető vállalatainak irányítóval. A JPMorgan, a Microsoft, a Netflix, a Sony, az American Express, a General Motors és a Nestlé vezetőivel készített mélyinterjúk alkalmat adnak, hogy megismerjük a történetük emberi oldalát is. Hiszen a CEO pozíció első látszatra a sikerről és a csillogásról szól, valójában egy sokszor elszigetelt ember van a háttérben. Minden vezető vagy vezetői ambíciókkal rendelkező menedzser számára megéri rászánni az időt.

Robert C. Pozen, Alexandra Samuel: Távmunka Zrt.
A covid óta beállt alapvető munkahelyi változásokat még mindig szokjuk, még mindig ismerkedünk a home office és a hibrid munkavégzés világával. Ebben a könyvben két hatékonyság-szakértő ad támpontot hogyan menedzseljük időbeosztásunkat és munkavégzésünket. A legfrissebb kutatási eredmények alapján stratégiákat és módszereket adnak a kezünkbe melyeket munkavállalóként és munkáltatóként is érdemes elsajátítanunk.
„Ha szeretnénk megérteni, hogyan nyújthatják a legjobb formájukat a vezetők és a beosztottak, a munkavégzés helyétől és módjától függetlenül, akkor a Távmunka Zrt. nekünk szól.”– Ragy Thomas, a Sprinklr vezérigazgatója

Reméljük hasznos volt az idei szakmai könyvgyűjtemény is, és ti is elolvastok párat a fent említett könyvek közül!