Letölthető állományok kényelmes kezelése Magento 2-ben
Letölthető állományok kényelmes kezelése Magento 2-ben
Magento

Letölthető állományok kényelmes kezelése Magento 2-ben

Olvasási idő: 2 perc

Az Oander File Downloader egy olyan, Magento 2 webáruházakhoz fejlesztett modul, amely a termékekhez kapcsolt letölthető anyagok publikálását támogatja.

Számos webáruházban szükség van különböző letölthető dokumentumok, állományok kezelésére, hiszen sok szegmensben a termékekhez gazdag kiegészítő információkat kell rendelni. Ezek lehetnek használati útmutatók, marketing brossúrák, prezentációk vagy akár bemutató videók.

A modul segítségével termékekhez kapcsolt és kategorizált letölthető dokumentumok tölthetők fel a webáruházunkba, amelyek nyelvi és kategória beállításai boltnézetenként szabadon paraméterezhetők. A feltöltött állományok nemcsak a termékoldalakon jelennek meg, de elérhetőek egy központi gyűjtőoldalon is, ahol szűrési lehetőség kínálkozik a fájlok közötti böngészésre. Így a felhasználók akár termékoldalakról, akár egy általános letöltő központból is elérhetik a publikált csatolmányokat.

A modul egy önálló admin felülettel rendelkezik a Magento 2 adminisztrációs rendszerén belül. A feltöltött állományokat egy szűrhető, kereshető gridben látjuk és itt tudunk új állományokat is rögzíteni. Az egyes fájlok szerkesztő űrlapján van lehetőségünk megadni annak nevét, tallózással feltölteni magát az állomány, beállítani a letölthető dokumentum kategóriáját, megadni nyelvét és paraméterezni, hogy melyik website-ban vagy boltnézetben szeretnénk publikálni.

A frontend felületen az egyes letölthető fájlok nyelvek és tetszőleges kategóriák szerint szűrhetők, ezek paraméterezése egy dedikált adminisztrációs panelen történik. A modul továbbá kibővíti a termékszerkesztő űrlapokat is egy új lenyitható tab panellel, ahol az adott termékhez kapcsolódó fájlok választhatók ki a korábban már feltöltött állományok közül.