Hogyan vált az iSTYLE kereskedőből szolgáltatóvá?
Hogyan vált az iSTYLE kereskedőből szolgáltatóvá?
Aktuális

Hogyan vált az iSTYLE kereskedőből szolgáltatóvá?

Olvasási idő: 3 perc

Az Esztergomban megrendezett XX. E-kereskedelmi konferencián egy külön omnichannel szekciót szerveztünk a Daktelával közösen, ahol a résztvevők betekintést nyertek az iparág nagyvállalatainak omnichannel megoldásaiba, valamint gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg az egységesített kereskedelem komplexitását, kihívásait és megvalósítását.

Az omnichannel szekció következő szereplője, Tar András, az iSTYLE regionális e-commerce managere volt. András arról beszélt, hogy miképpen pozícionálta magát az iSTYLE omnichannel szolgáltatóvá és hogyan különböztetik meg magukat a sikeres, érett omnichannel szereplők.

iSTYLE Omnichannel kereskedő

Omnichannel jelenlét az iSTYLE-nál

Az iSTYLE 9 országban van jelen egyazon Magento installáció alatt, 65 fizikai üzlettel, 20 szerviz lokációval, ahol Apple kizárólagos szerviz partnerei is.

András leszögezte, hogy mivel a termékportfólió viszonylag alacsony számú, elengedhetetlen volt az omnichannel működésre való átállás. Csak a termékekkel nem tudtak volna labdába rúgni a konkurencia mellett. A multi- később pedig az omnichannel működés nem pusztán lehetőség volt számunkra, hanem létkérdés!”mesélte András.

Az új szolgáltatások bevezetésének lépései

Kifejtette, hogy minden új szolgáltatás bevezetése esetén terveznek. Különböző mátrixokban gondolkodnak és megvizsgálják, hogy hányféle értékesítési csatornát kell számba venni és mely csatornákkal kompatibilis az adott szolgáltatás.

Egy-egy új szolgáltatás élesítése előtt akár fél év is eltelhet, hiszen az eltérő csatornák más igényeket kívánnak meg és más lehetőségeket is biztosítanak. Az ügyféligény felmérése és a szolgáltatás megtervezése után meg kell vizsgálnunk az értékesítési csatornák lehetőségeit. A szolgáltatást az adott csatornára kell szabni, és csak ezt követően jöhet a szolgáltatás tesztelése, majd élesítése.

iSTYLE cross-border commerce

 

Kereskedőből szolgáltatóvá válás

A továbbiakban András bemutatta a kereskedő és a szolgáltató közötti differenciát. Míg egy fizikai üzletben a “doboz mozgatás” mellett ügyfélkiszolgálás van, addig szolgáltatói szinten már az ügyfélélmény növelése, az utánkövetés, a margin növelése a cél.

Ezt követően András arról is beszélt, hogy mennyire számít egy vállalat mérete az omnichannel stratégia megvalósításában. Véleménye szerint egyszerűbb omnichannelnek lenni úgy, hogy van mögötte kellő erőforrás, fejlesztői kapacitás és büdzsé, de meg lehet valósítani kicsiben is. Fontos, hogy megvizsgáljuk egy adott ország lehetőségeit, hiszen nem ugyanazokat a lépéseket kell végrehajtani minden országban.

A következő cikkünkben az IKEA omnichannel stratégiáját mutatjuk be.

Olvasd el ezt is:
Omnichannel stratégiától a Temu hatásokig a XX. E-kereskedelmi konferencián >>
Kiemelt ügyfélélmény a gyakorlatban -Notino esettanulmány >>
Egységes és skálázható kereskedelmi gyakorlat a Euronics-tól >>
Omnichannel a gyakorlatban: smart city a főváros szívében