Oander szakterület produkció

Tartalomfejlesztés

A tartalom a felhasználói élmény elválaszthatatlan része. Értékajánlatunk mindig érzelmeket kiváltó szövegekkel és a mondandót erősítő képi támogatással ölt testet. Ne hanyagoljuk el a jelentőségét!

Az írott szöveg és a képi megjelenés érzelmeket fejt ki, informál, márkát épít és bevonja a látogatót. Hiába készítünk átgondolt webergonómiát, jó minőségű forráskódot vagy éppen szépen működő frontend felületeket, ha az alkotómunka utolsó lépését, a gondosan kimunkált tartalmat elhanyagoljuk. Egy portál képi világa az elsődleges hangulatfestő és figyelemfelkeltő erő, amely legerősebben hat az érzelmekre. A weben megjelenő szöveg pedig nemcsak értékajánlatot meghatározó üzenetcsomag, de egyben technológiai eszköz is: a keresőoptimalizáltság egyik kulcseleme.

Csapatunk fontos területként kezeli online produkciós szolgáltatásait, amelynek keretében ügyfeleinket segítjük abban, hogy az átadott portálok ne csak megjelenésükben és működésükben, de tartalmukban is kiemelkedők legyenek. Egy technikai értelemben elkészült website tartalommal való feltöltésére sokan kizárólag ügyféloldali feladatként tekintenek. Ám ha ez a munkafolyamat nem kap kellő előkészítést és odafigyelést, akkor éppen a projektnek ezen utolsó fázisa az, amelyen akár az ütemezés, akár a végtermék minősége megcsúszhat. Az átgondolatlan, rossz minőségű képanyag és szövegezés bizony magával ránthatja a teljes felhasználói élményt. Jó minőségben elkészítve ugyanakkor erősíti azt. Ezt felismerve az OANDER-ben belső tartalomfejlesztő szakértőkkel támogatjuk az ügyfeleinket ebben a kritikus munkafolyamatban. Lássuk, miben tudunk segíteni!

Tartalom a felülettervezés szolgálatában

A felületi tervezés és a szövegírás kéz a kézben járnak. Ahhoz, hogy pontosan tudjunk ergonómiát tervezni, szükséges azoknak a meghatározó szöveges elemeknek, blokkoknak a tartalmi ismerete, amelyeket a drótvázakra vetünk. Így a szövegírásnak legalább legfelső szinten (fő headline minták, az egyes termékelőnyök szövegeinek mennyisége, stb.) el kell kezdődnie a drótváz tervezéssel együtt. Ugyanilyen fontos, hogy már a tervezési szakaszban látnunk kell, az egyes oldaltípusokon milyen képanyag várható, azok rendelkezésre állnak-e jó minőségben.

Az a tapasztalatunk, hogy a projektek tervezési szakaszában ezek a szükséges tartalmi alapanyagok még nem vagy csak nagyon szórványosan állnak rendelkezésre. Sőt, igen gyakori, hogy az érdemi tartalmi tervezés ügyféloldalon csak a website átadását követően kezdődik el, ami természetesen nagy hiba. Ilyen esetekben hasznos csapatunk tartalomfejlesztési kompetenciája, amely révén ügyfeleinknek már a projekt elején segítjük felállítani a tartalmi kínálat fő csoportjait, felmérjük a meglévő anyagok minőségét és megfelelőségét, valamint igény esetén természetesen közreműködünk a megfelelő tartalmak előállításában.

Grafikai támogatás

Minden portál – legyen az vállalati website vagy webáruház – gazdag képanyagot felvonultató UI komponensekkel dolgozik. Slider képek, dinamikus kiajánló boxok, hirdetési felületek, termékképek, tartalmi illusztrációk, képi magyarázatok – a sort hosszan folytathatnánk. Ezek a vizuális eszközök nagy kihatással vannak a konverzióra vagy éppen egy-egy felület bevonzó képességére.

Néhány terület, amelyen hasznos támogatást tudunk nyújtani:

Felmérjük, megismerjük és értékeljük az ügyfeleink meglévő képanyagait, majd ajánlásokat teszünk azok kiegészítésére vagy bővítésére. Amennyiben szükséges megszervezzük és lebonyolítjuk az új képanyagokhoz szükséges fotózást, biztosítjuk annak minőségét.

A komplexebb képi tartalmak megvalósításához (pl nagyfelületű slider vagy wallpaper illusztrációk) grafikus kollégáinkkal állunk rendelkezésre, akik ügyféllel közösen egyeztetett brief alapján elkészítik az egyedi grafikákat. Ezek forrásállományait is átadjuk későbbi mutációkhoz vagy további felhasználás céljából.

Az egyszerűbb képszerkesztési feladatokhoz (pl. termékképek méretezése, kisebb kiajánló képek előkészítése) szívesen tartunk oktatást, képszerkesztési továbbképzést, valamint magunk is szerepet tudunk vállalni a gyártásban.

Igény esetén speciális tartalmi landing page-eket, belső márkaoldalakat és egyéb, interaktív tartalmi felületeket készítünk. A teljes folyamatban biztosítjuk, hogy a képi tartalmak koherens elvek, azonos arculati szabványok mellett készüljenek el.

Oander tartalomfejlesztés tartalmi kreatív

Szövegírói támogatás

Az írott szöveg a mai napig a tartalomközlés talán legfontosabb eszköze, egyben minden webes felület vagy webáruház tartalmi alappillére. Azon ügyfeleink számára, akiknek nincs belső kapacitásuk a szöveges tartalmak jó minőségű előállításában, produkciós csapatunk nagyon hasznos segítséget tud nyújtani. Első lépésben tartalmi koncepciót alkotunk, vagyis definiáljuk a szóhasználatot, címadási technikát, nyelvezetet, a tartalmak hangvételét, stílusát. Ez fontos, hogy az online felületen megjelenő írott tartalom koherens legyen. Ezt követően közös munka keretében állítjuk elő a szöveges anyagokat. Mivel az iparági ismeret mindig ügyféloldalon van, az egyes szöveges állományok elkészítéséhez nélkülözhetetlenek a megrendelői szakmai inputok. Kreatív alkotómunka révén ezekből a nyers információkból élő, élvezetes és motiváló szöveges anyagokat készítünk.

Speciális tartalmak

Értékesítés-támogató portálokon különösen fontosak lehetnek az olyan egyedi tartalmak, amelyek nem szerves részei sem a website design-jának, sem funkcionalitásának. Ezek lehetnek például interaktív infografikák, mozgóképes animációk, bannerek vagy egyedi belső landing page-ek. Amennyiben ilyen anyagokra szükség van, először brief-et készítünk róluk az ügyfelünkkel közösen, majd egy grafikai storyboard készül a készítendő tartalomról. Végül megvalósítjuk annak gyártását és a portálba való beillesztését. Az ilyen jellegű anyagok készítését erre specializált produkciós munkatárs koordinálja csapatunkban.

Egyedi kialakítású landing page minták

Egyedi kialakítású landing page minták

Szerkesztési támogatás

Az előkészített tartalmak feltöltése sokszor időigényes feladat, és jellemzően szükséges hozzá némi webszerkesztői ismeret. Mivel saját kiadású termékeink és belső produkciós divíziónk révén is jól ismerjük azokat a CMS platformokat, amelyeken a fejlesztéseinket megvalósítjuk, nagy gyakorlatunk van a megfelelő használatukban. Igény esetén vállaljuk tehát az elkészült tartalmak feltöltését, igényesen megformázott beszerkesztését, a SEO paraméterek szakszerű rögzítését vagy éppen szerkesztési továbbképzések és gyakorlatok megtartását. Tartalomszerkesztési kérdésekben pedig folyamatos konzultációs támogatást nyújtunk ügyfeleinknek.

Hol és mikor alkalmazzuk?

  • A tartalomfejlesztés valamennyi projekt nélkülözhetetlen eleme. A tartalmi koncepció már az ergonómiai tervezési fázisban meghatározó.
  • Tapasztalt belső produkciós csapatunk szöveges és képi tartalmak gyártásával tudja segíteni a végtermék kiemelkedő minőségét.
  • Nagy szakértelmünk van interaktív, speciális tartalmak tervezésében és fejlesztésében.
  • A projektek végén tartalomszerkesztési és konzultációs szolgáltatásokkal tudjuk támogatni ügyfeleinket.