Oander Extrafee modul Magento 2-höz

Magento 2
A Magento 2 modulunk segítségével a webáruházban leadott rendelések végösszege egy előre beállított egységárral növelhető egy bizonyos fizetési mód kiválasztása esetén úgy, hogy a plusz költség egy külön rendelési tételként jelenik meg.

Bemutatás

Magento webáruházakban alapesetben az egyes szállítási módoknál állítható be, hogy a szállítás díja mennyi legyen, vagyis a pénzárban a szállítási módtól függ annak költsége. Ugyanakkor számos webáruház fejlesztési projekt során felmerült az az igény, hogy egy-egy fizetési mód (jellemzően például utánvétes fizetés) esetén a szállítás legyen egy konkrét egységárral drágább.

A modul működése

Alapesetben sem a Magento 1, sem a Magento 2 nem rendelkezik ilyen funkcióval, azaz a rendelési folyamatban nem tudja visszamenőlegesen nézni és szabályozni a szállítási költséget a fizetési módok függvényében. Ezért fejlesztenünk egy olyan modult, amely a pénztárban a szállítási adatok megadását követően figyeli, hogy a felhasználó milyen fizetési módot választ, és ez alapján egy plusz költséget is hozzáad a rendeléshez.

Ez a plusz költség nem a szállítás díját növeli meg, hanem egy plusz tételt ad hozzá a rendeléshez, amely a rendelés során egy külön tétel, amely hozzáadódik az alap szállítási költséghez, illetve a termékek árához. Ezen tétel a pénztár összegző paneljében külön kerül feltűntetésre. A Magento 2 websopokhoz fejlesztett modulunk rendelkezik adminisztrációs felületre kivezetett konfigurációs panellel, ahol paraméterezni lehet, hogy

  • mely fizetési mód esetén adódjon hozzá a plusz költség a rendeléshez,
  • mennyi legyen ezen plusz tétel bruttó értéke,
  • illetve mi legyen a pénztárban feltűntetett megnevezése

A modul tehát olyan projektekben segít finomhangolni a rendelési folyamatot, ahol üzleti igény, hogy egy konkrét fizetési mód választása esetén a szállítási díjon felül megjelenjen még egy egységárnyi plusz költség is a rendelési tételek között. Fejlesztésünkkel tehát egy-egy konkrét fizetési módot lehet drágábbá tenni a pénztárban zajló dinamikus lekérdezés során.