Oander Deployman

Platformfüggetlen termék
A nagy teljesítményű fejlesztőcsapatok követelménye, hogy alkotásaikat verziókezelten és átláthatóan kell tudják kezelni majd élesíteni. Csapatunk ezért saját kódmenedzsment szoftvert alkotott, amely verziókezelő szoftverek és futtatási környezetek között teremt kapcsolatot úgy, hogy a kódbázis könnyen kezelhető és átlátható legyen.

Bemutatás

Az OANDER Deployman létrehívása egy belső fejlesztési igényünkből ered. Ahogy fejlesztőcsapatunk mérete egyre növekedett és egyre több projekten kellett dolgoznunk számos üzemeltetési környezettel, a hagyományos verziókezelő rendszerek már nem voltak kielégítők. Nem nyújtottak kellő biztonságot, gyorsaságot és átláthatóságot a kódcsomagok menedzselése terén, és felhasználói élményt tekintve sem volt különösebben örömteli velük a munka. Az Oander Deployman-t saját, napi szintű fejlesztési igényeink és tapasztalataink alapján alkottuk meg.

Mire jó és hogyan működik?

A szoftver Symfony 2 alapokra épül és a feladata, hogy minden fejlesztő a számára releváns (vagy látható) repository-kból kényelmesen tudjon különböző deploy műveleteket végezni. A Deployman alkalmas teljesen egyedi deploy folyamatok kialakítására, ami Magento fejlesztések esetén kifejezetten előnyös. Segítségével a fejlesztők egy kényelmesen átlátható kezelőfelület segítségével tudnak kódkarbantartási és frissítési folyamatokat futtatni úgy, hogy a szoftver folyamatos visszajelzést ad az éppen futó (vagy már lefutott) műveletek állapotáról. Kényelmes kezelőfelülete és egyedileg szabható műveletei révén nemcsak a fejlesztési munkát teszi gyorsabbá és kellemesebbé, de egyben csökkenti a deploy folyamatok során keletkező esetleges hibák, emberi tévedések valószínűségét is. Jogosultsági szintjei révén továbbá a Deployman-t használó fejlesztőcsapat valamennyi tagja csak azok projektekhez fér hozzá, amellyel valóban dolga van, így a vállalaton belüli fejlesztések élesítési folyamatai is biztonságosabbak.

Az OANDER Deployman tehát egy kiforrott és kényelmesen használható webes alkalmazás, amely a szervereken futó élesítési scripteket vezérli kellő jogosultsági szintek mellett úgy, hogy a kódok karbantartása és az élesítés folyamatok a lehető legkényelmesebbek legyenek.