News – Magento 2 blog és hírmodul

Magento 2
Az OANDER News egy Magento 2 webshopokhoz kifejlesztett tartalomkezelő blog modul, amelyben híreket lehet szerkeszteni, kategorizáltan publikálni és termékkategóriákhoz kapcsolni, így az egyes hírek összekapcsolódnak a termék kategóriákkal. Webshopokon belüli content marketing eszközként ajánljuk.

Bemutatás

A tartalommarketing az e-kereskedelem egyik legfontosabb konverziós ütőkártyája. Komoly e-kereskedelmi stratégia ma már nehezen képzelhető el stabil tartalmi láb nélkül. A fejlett webáruházak egyik sajátossága, hogy a termékkínálat mellett híreket, vásárlásösztönző magazin tartalmakat vagy blogot publikálnak, amellyel hozzáadott értéket teremtenek, fogyasztói elkötelezettséget növelnek és a keresőmotorokat is releváns tartalmakkal szolgálják ki. A webáruházakon belüli magazinok és blogok ezen felül a lead generálás és a márkaépítés fontos eszközei. Ennek támogatására fejlesztettük ki az Oander News modult, amelyet egyre több Magento 2 webáruházban alkalmazunk.

Az Oander News modul egy tartalomkezelő hírmodul, amelynek célja, hogy a webáruházakban kategorizált híreket lehessen feltölteni, amelyek website scope-onként kezelhetők. A híreknek van egy cikk gyűjtőoldaluk, kategória oldaluk és saját cikkoldalaik. Az egyes cikkek hozzárendelhetők termékkategóriákhoz is, így a webáruházban egy-egy termék kategória oldalon kiajánlva látjuk a tematikában hozzájuk kapcsolódó cikkeket is, és magukon a cikkoldalakon is látjuk, hogy mely termékkategóriák kapcsolódnak az egyes tartalmakhoz. A modulon belül az egyes entitásokat (állományokat vagy cikkeket) “Article”-öknek nevezzük.

Globális beállítások

A News modul admin felületen rendelkezik egy központi Settings panellel, ahol a hírekkel kapcsolatos globális beállításokat tudjuk megtenni. Itt beállítható többek között, hogy ,utassuk-e a kategóriák megnevezését a cikk kártyákon, mutassuk-e rajtuk cikkek dátumát, kiemelt képét vagy dátumát. Beállíthatjuk, hogy a cikkek listázó oldaltípusain hány cikk szerepeljen egy oldalon, megadhatjuk a News szekció fő leírását és neálíthatunk egy promo image-t hozzá tartozó hivatkozással, ami a cikkoldalak oldalsávjában egy banner zónaként jelenik meg.

Kategóriák kezelése

Külöm admin a menüpontban tudjuk rögzíteni a kategóriákat, azokat pedig website scope-okhoz vagy store view-khoz tudjuk rendelni. Kategóriánként megadható a kategória neve, url-je, pozíciója (azaz sorrendje a frontenden), egy kategória leírás, illetve hogy melyik kategóriának az alkategóriája az adott kategória (vagyis a modul lehetővé tesz többszintű kategorizálást is).

Kényelmes tartalomszerkesztés

A cikkek egy különálló „News” gridben adminisztrálhatók, és az egyes cikkek önálló szerkesztőfelülettel rendelkeznek. Cikkek szerkesztésekor egy sztenderd Magento 2 WYSIWYG editorral dolgozhatunk, az itt beszerkesztett és megformázott tartalom jelenik majd meg a cikk tartalmi hasábjaként. A cikkbe beilleszthetők képek, embed állományok és widget-ek is, így a cikk például termékajánló widgeteket is tartalmazhat. Cikkeinket dátummal és kiemelt képpel is elláthatjuk, beállíthatjuk a Google számára fontos meta description-t és egyedi speaking URL-t adhatunk meg hozzájuk. Ahogyan minden modulunk esetében, úgy a News modulban is be tudjuk állítani, hogy az adott tartalom mely website-ban vagy boltnézetben jelenjen meg, így több website scope-os Magento 2 installációk is kényelmesen kiszolgálhatók egyazon modulból.

Rendeljük a cikkeinket termékkategóriákhoz!

Sok webáruház esetében hasznos, ha egy-egy termékkategóriához kapcsolódnak kedvcsináló cikkek, inspirációs összeállítások, használati útmutatók. A News modul ebben is segíti a Magento 2 webshop tulajdonosokat: segítségével cikkeink és az egyes termékkategóriák között látványos kapcsolatot alakíthatunk ki. Így lehetőség van arra, hogy egyes termékkategória oldalakon a kínálat szempontjából ösztönző vagy releváns cikkek kerüljenek kiajánlásra. Ehhez a cikk szerkesztő nézetében opcionálisan kiválaszthatunk kapcsolódó termékkategóriákat, publikálást követően pedig az adott terméklistában már látjuk is a hozzájuk ajánlott tartalmat.