Magento 2 Hungarian Newsletter

Magento 2
Szinte valamennyi webáruház folytat különböző hírlevél kampányokat és gyűjt hírelvél feliratkozókat, ami az eDM marketing kommunikáció alapja. A Magento 2 webáruházakhoz készített modulunk az aktuális magyar törvényi szabályozás szerint alakítja át a Magento hírlevél feliratkozások kezelését.

Bemutatás

A Magento – mint amerikai termék – alapértelmezetten a hírlevél feliratkozók esetében vezetéknevet és keresztnevet tárol. Ugyanakkor a hazai jogszabályi előírások megkövetelik a magyar webáruház üzemeltetőtől, hogy a hírlevél feliratkozók esetében a vezetéknevet és keresztnevet külön adatmezőben kérjék be, továbbá a hírlevél feliratkozáshoz egy adatvédelmi nyilatkozat elfogadása is szükséges. A Magento 2-ben a hírlevél feliratkozók kezelése nem így működik, ezért csapatunk fejlesztett egy modult, amely a Magento 2 hírlevél feliratkozási rendszerét a hatályos jogszabályok szerint módosítja.

A modul működése

A modul felülírja a Magento hírlevél regisztrációs működését úgy, hogy keresztnév, vezetéknév és e-mail cím bekérő input mezőt helyez el a láblécben, továbbá egy adatkezelési nyilatkozat elfogadásáról szóló checkbox-ot is generál, amely bebpipálása nélkül nem lehetséges a feliratkozás. A modul kényelmesen bővíthető további bekérendő adatokkal (pl nem, születési dátum), amelyek a feliratkozás során szabványosan letárolhatók a Magento adatbázisában.