Loyalty Points (hűségprogram Magento 2-höz)

Magento 2
A modul lehetőséget ad egy olyan testreszabható hűségpontrendszer kialakítására, amely során pontok gyűjtése és pontok költése egyaránt lehetséges. A modulban kártyák kapcsolhatóak a felhasználókhoz, valamint felhasználónként egyedi pontok állíthatóak be.

Bemutatás

A modul képes termékekhez kapcsolt extra pontokat és vásárlás összege után kapható pontokat kezelni. Vagyis a user kaphat hűségpontokat az alapján is hogy milyen terméket vesz meg, illetve beállítható kosár árszabályra is hűségpont jóváírás. Ezek a pontok megjelennek a profilban egy külön menüpontban, ahol a felhasználó látja az aktuális egyenlegét és a különböző tranzakciók után kapott vagy beváltott pontok alakulását.

Ha egy user részt vesz a loyalty programban, akkor a pénztárban is látja a balance-t (mennyit fog kapni a vásárlásáért, mennyit akar a meglévő balance-ból elkölteni a mostani vásárlással.) Admin konfigurációan beállítható, hogy 1 pont mennyi pénzt érjen (külön a beváltásnál és külön a vásárlásnál, vagyis adható több pont pl a vásárlásért, mint amekkora érték a beváltásnál számolódik), ezek website scope-onként és pénznemenként állíthatók. Magyarán dönthetünk úgy, hogy mondjuk 100 forintnyi vásárlásért 1 pontot adunk, de beváltáskor 1 pont csak 50 forintot érjen – vagy éppen fordítva. Ezek a modul konfigurációs felületén szabályozhatók.

Működik mindez továbbá customer group-okkal is. A vásárlók csoportokba vannak sorolva, a csoportoknál van meghatározva, hogy egy vásárlás után hány pontot kap egységnyi elköltött fizetőeszköz után a vásárló. Ez azt jelenti, hogy mondjuk törzsvásárlóknak 1 pont többet ért beváltáskor, mint a sima usereknek. Website-onként meg van határozva, hogy milyen pénzösszegben mi a pontok fizetőértéke. Beállítható a modul admin konfigurációs felületén, hogy a szállítási díj után akarunk-e pontot adni.

Vásárlási folyamat

A pénztár második lépésében még a fizetés előtt a user megadja, hogy pontosan mennyi pontot szeretne beváltani. A „beváltom” gombra kattintva csak validáció történik, de pontot még nem vonunk le. Validálás: van-e annyi pontja, amennyit be szeretne váltani, és nem haladja-e meg a vásárlás összegének egy adminban beállított százalékát. (Tehát a modulban azt is meghatározhatjuk, hogy a vásárlás értékének mondjuk csak X%-a lehessen kifizethető pontokkal.)

A felhasználó a pénztárban el nem indított fizetésig tudja módosítani a pontok számát. A vásárlás során kapható pontok a sikeres kifizetéssel íródnak jóvá a pont egyenlegben. Csak a tényleges kifizetés összege után adunk pontot, vagyis ha pl a banktól vagy paypal-tól a Magento visszaigazolást kapott. Adminon felkonfigurálható, hogy pontosan melyik order státuszoknál íródjanak jóvá a pontok. A vásárlás során értelemszerűen nem kötelező pontot beváltani.

Hűségprogramban való regisztráció

A modul alkalmas arra, hogy a loyalty pontokkal rendelkező usereket létrehozzuk létre. Regisztrációkor van lehetőség loyalty pontos account létrehozására, amihez kapcsolódhat tényleges fizikai hűségkártya.

Hűségkártyák

A hűségkártyát a user meg tudja osztani más userekkel is, vagyis a barátait, ismerőseit, rokonait vásárlóvá tudja konvertálni. Amennyiben a user meg szeretné osztani a virtuális kártyát mással és emailben elküldené neki azt, csak annyi a dolga, hogy a profiljában egy erre létrehozott az email cím mezőbe beírja az email címet ahova küldeni szeretné, megnyomja a küldés gombot, a rendszer küld egy üzenetet a kártyával a címzettnek, aki ha beregisztrál, akkor látja a profiljában a már használható, pontokkal feltöltött kártyáját, amit a küldő féllel együtt közösen használhat és együtt tudják gyűjteni rajta a pontokat. Így egy hűségkártya köré akár csoportok is szervezhetők.