Interspire Email Marketer integráció

Magento 2
Az Interspire Email Marketer a világ egyik legnépszerűbb eDM szoftvere, amely igen kedvelt a webáruházak üzemeltetői körében, elsősorban sokrétű hírlevél kampány kezelési lehetőségei miatt. Modulunk segítségével a világ vezető e-kereskedelmi platformja, a Magento 2 integrálható ezzel a termékkel.

A modul működése

Az OANDER Interspire modul elsődleges célja, hogy a Magento 2 webáruházunkban regisztrált hírlevél feliratkozók adatait gördülékenyen tudjuk szinkronizálni az Interspire Email Marketer rendszerével. Termékünk továbbítja és karbantartja a Magento webshopban történt feliratkozásokat, és azok adatait átadja az Email Marketernek egy időzített szinkornizáció formájában, amely manuálisan is futtatható. A modul naplózza és egy külön admin griden megjeleníti a szinkronizációs előzményeket.

Abban az esetben, ha az Interspire Email Marketer rendszerben egy felhasználó leiratkozik a hírlevélről (például a hírlevélben elhelyezett leiratkozási linkre kattintva), akkor az ütemezett adattovábbítás a Magento 2-ben ugyancsak leiratkoztatja az adott felhasználót. Vagyis a modul visszafelé is szinkronizálja a fel- és leiratkozási adatcsomagokat, így ha valaki a hírlevélben végzi el ezt a műveletet, a profiljába belépve ugyancsak leiratkozott állapotot lát a hírlevél beállításai között.

Ha egy regisztrált felhasználót a Magento 2 admin felületén manuálisan leiratkoztatunk a hírlevélről vagy a felhasználó a profiljában maga kezdeményezi a leiratkozást, a változást az időzített adategyeztetés hasonló módon tovább küldi az Interspire Email Marketer rendszer felé, így a profilban kezdeményezett leiratkozás az edM szoftverben is érvényesül. A modul tehát karbantartja a két rendszer feliratkozói adatbázisát és folyamatosan megfelelteti azokat egymásnak.

Beállítás, paraméterezés

A modul beállítása rendkívül egyszerű. Telepítést követően az Interspire fiókunkból elérhető API kapcsolódási adatok megadása után az integráció azonnal működésbe lép. A modul konfigurációs paneljén lehetőségünk van kijelölni, hogy a szinkron az eDM szoftver mely címlistájával tartsa a kapcsolatot. Az ütemezett kétirányú adattovábbítás fontos feltétele, hogy webáruházunkban a cron folyamatok futását engedélyezzük. Paraméterezést követően a modul által megvalósított üzleti folyamatok maguktól futnak, így egy rövid beállítás után a Magento 2 webáruház adminisztrátorainak nincs velük egyéb teendője.