Szakterületeink

Magento webshop fejlesztések

A Magento webáruházak biztosítják mindazt a rugalmasságot és funkciókészletet, amelyek tartós üzleti növekedést nyújtanak.

Az OANDER a hazai webáruház-fejlesztési iparág tapasztalt, meghatározó szereplője. Magento alapú e-kereskedelmi portálok tervezésére és fejlesztésekre specializálódott digitális ügynökség vagyunk. Műhelyünkben a világ legrugalmasabb és legfejlettebb PHP alapú e-commerce rendszerén készülnek webáruházak KKV-k és nagyvállalatok számára egyaránt. Magento alapú webshopokat olyan neves ügyfeleknek készítettünk, mint például az iSTYLE, 576 Kbyte, Illy, Laptop.hu, FOX vagy a LEGO Kockaáruház.

magento_admin

Mint minden weboldal, a webáruházak is logikailag alapvetően 2 részből állnak össze: frontend felületből és portálmotorból. A frontend felület az, amit a felhasználó lát: ez az a programkód, ami a design-t és az abban elrendezett tartalmakat megjeleníti a felhasználó böngészőjében. A frontend a weboldal azon része, amellyel a felhasználók érintkeznek, amit böngésznek és amin keresztül vásárolnak. A portálmotor a frontend felület mögött működő szoftver, amely kiszolgálja a tartalmakat, tartalmazza a portál működéséhez szükséges algoritmusokat, és az adminisztrációs rendszert, amelyen keresztül a webáruház szerkesztői gondozzák, frissítik a tartalmakat.

A Magento egy olyan portálmotor, amely kifejezetten webáruház-funkcionalitás magas szintű kiszolgálására készült, és ezen a területen a világ egyik vezető megoldása. Több tízezer nagy terheltségű, komplex webshopot szolgál ki a világ minden táján és folyamatosan fejlődik. A Magento olyan intelligens e-kereskedelemi funkcionalitással rendelkezik, amelyet nulláról felépítve több tízmillió forintos beruházással tudnánk csak kifejleszteni, és amelyhez fogható tudással egyetlen, a hazai piacon fejlesztett webáruház-keretrendszer sem rendelkezik.

Ez egyfelől annak köszönhető, hogy a Magento nyílt-forráskódú, azaz ingyenesen elérhető, szabadon felhasználható és bárki által továbbfejleszthető. A Magento továbbá üzemeltet egy igen népszerű online piacteret (Magento Marketplace), amelyről olyan kiegészítők, modulok szerezhetők be, amelyekkel webáruházunk funkcionalitását még tovább bővíthetjük. Ezek a kiegészítők igen széles skálán mozognak. A Magento egyik legnagyobb előnye tehát, hogy jelentős fejlesztői piaca van, vagyis nemzetközi fejlesztőcégek kínálnak hozzá modulokat. Mi magunk is számos saját fejlesztésű modullal rendelkezünk, amelyekre projektjeink során nagyban építkezünk.

Csapatunk webáruházak fejlesztésének alapjául a Magento új generációs változatát, a 2016-ban megjelent Magento 2-t javasolja. Amennyiben kíváncsi arra, hogy a Magento 2 milyen újdonságokkal szolgál az 1-es főverzióhoz képest, kattintson ide.

magento_wide_1

Áttekintés a Magento fő előnyeiről

 • Nyílt forráskódú: A Magento nyílt forráskódú webshop motorként alkalmas arra, hogy nagyvállalati szintű, egyedi üzleti igényeket kiszolgáló e-kereskedelmi platformot hozzunk létre úgy, hogy az alap portálmotor fejlesztési költségei megspórolhatók. Ez Magento alapú webáruház-fejlesztési projektek esetén több millió forintos megtakarítást is jelenthet.
 • Szállítófüggetlenség: Miután elkészül a webáruház, az sem jogilag, sem technológiai ismeret tekintetében nincsen a fejlesztő céghez kötve. Bárki továbbfejlesztheti, módosíthatja, azaz a projektet más fejlesztőcég is át tudja venni, tovább tudja vinni.
 • Folyamatosan fejlődő technológia: Ha komoly e-kereskedelmi portál fejlesztünk, akkor célszerű olyan rendszert létrehozni, ami több év múlva is megállja a helyét, illetve egy tervezhető havi büdzsé mellett jól kalkulálhatóan továbbfejleszthető. Az állandó fejlesztés azért fontos, mert minden termékcsoport kicsit mást igényel, tehát lesznek olyan igények, amikre csak több hónapos működés után derül fény, továbbá a konkurenseink is folyamatosan építkeznek. A sok ezer fős nemzetközi fejlesztőközösség mindig a legfrissebb trendeknek megfelelően fejleszti a rendszerünket.
 • Moduláris felépítés: Természetesen a Magento funkcionalitása is véges. Ugyanakkor az open-source jellegének és világszintű fejlesztői közösségének köszönhetően olyan mennyiségű és minőségű kiegészítő modulok kapcsolhatók hozzá, amilyenek fejlesztésére egyetlen hazai fejlesztőcég sem lenne egymagában képes. Tehát ha van olyan igény, amit a Magento alapfunkcionalitása nem tud kiszolgálni, az megoldható egyedileg fejlesztett vagy vagy vásárolt modulok implementációjával.
 • Template rendszer: Amennyiben Magento alapú webáruházunkat a jövőben meg szeretnénk újítani, nincsen szükség a portálmotor lecserélésre, elegendő mindössze ez új frontend felületet (sablont) kialakítanunk. Vagyis a frontend felület és maga a portálmotor független egymástól, egy webshop megújítás nem igényli a teljes rendszer lecserélését.
 • Integrálhatóság: A nyílt sztenderdek alkalmazása és iparági szabványokhoz igazodó adatkapcsolati megoldásai révén minden Magento webáruház jól integrálható nyílt forráskódú és zárt üzleti termékekkel egyaránt (pl. ügyviteli- és vállalatirányítási rendszerekkel, CRM szoftverekkel, más webáruházakkal vagy weboldalakkal). A webshopok hatékony rendszerintegrációja igen fontos az omnichannel megoldások kialakításában és ezen a területen vezető tapasztalatokkal rendelkezünk.
 • Fejlett adminisztrációs felület: A Magento egyik fő erőssége, hogy adminisztrációs felülete letisztult, felhasználóbarát, logikusan kialakított. Meglepően kényelmes eszköz mind a termék és árszabályok kezelésében, egyedi promóciók létrehozásában, a vásárlások nyomon követésében vagy például a vásárlóinkkal való kapcsolattartásban. Amennyiben több webáruházat is üzemeltetünk, a Magento multi-store logikája révén összes online áruházunkat egyazon admin felületről tudjuk karbantartani egy közös Magento installáció alatt. Az admin felület továbbá nemcsak egy e-kereskedelmi tartalomkezelő, hanem egyben egy statisztikai szoftver is, ami segít a vásárlók szokásainak megismerésében és a konverzió növelésében.
magento_mockup

Hogyan születik műhelyünkben egy Magento webshop?

  • Első lépésben részletes igényfelmérésé történik, amely során igyekszünk minél jobban megérteni és segítjük pontosítani ügyfeleink e-kereskedelmi stratégiáját. Modellezzük az üzleti folyamatokat és ez alapján ajánlásokat teszünk a készülő webáruház funkcióira.
  • Termékműhely találkozókon részletesen megismertetjük ügyfeleinket a Magento keretrendszerben elérhető széles funkcionális lehetőségekkel, és velük együtt közösen kiválasztjuk, hogy mi mindent implementáljunk a fejlesztésre kerülő portálban.
  • Ezt követi az ergonómiai tervezési szakasz, amely során elkészítjük a webáruház drótváz-terveit, funkcionális specifikációját és komplett implementációs dokumentációját. Az ergonómiai tervezés módszertanáról itt olvashat bővebben.
  • A user journey, funkciókészlet és a drótváz (wireframe) tervek elfogadását követi a látványvilág tervezése, amely a projekt egyik legizgalmasabb szakasza. Hazai és nemzetközi projekteken edződött grafikusaink megtervezik a webáruház arculati világát és részletesen kidolgozott design terveit. A tervezési folyamat folyamatos iteráció mellett zajlik, a webdesign tervezési módszertanunkról itt olvashat részletesebben.
  • A fejlesztési szakaszban fejlesztőink installálják és paraméterezik a Magento portálmotort az ügyfelünk igényei szerint, integrálják a kiegészítő modulokat és elkészítik az egyedi fejlesztésű moduolkat. Projektjeinket a Magento új generációs változatán, Magento 2 alapokon készítjük. Ezt követően kerül sor a sitebuild munkálatokra, amikor az elfogadott design tervek alapján lefejlesztjük a webáruház frontend-sablonját. Amennyiben a projekt scope-ja tartalmaz rendszerintegrációs feladatokat, a fejlesztési szakaszban valósítjuk meg ügyfelünk új Magento webáruháza és ügyviteli vagy vállalatirányítási rendszerei közötti integrációt.
  • A fejlesztést egy tesztidőszak követi, amely során a tesztelés mellett teljes körű oktatás és munkafolyamati tanácsadás keretében bevezetjük az elkészült webshopot ügyfelünk vállalati környezetébe és segítjük a tartalomfeltöltést. A portál átadását követően igény esetén ellátjuk a webáruház-motor és modulok karbantartását, valamint folyamatos support szolgáltatást biztosítunk.
magento_mockups_wide

Miért érdemes velünk dolgoznia?

Az OANDER alkalmazástervezési és fejlesztési területének sok éve kiemelt jelentőségű üzletágát képezi a webáruház-fejlesztés. A hazai iparági szereplők közül csapatunk a Magento-alapú webáruház-fejlesztések kiemelkedő szakértője. Projektvezetőink, grafikusaink és fejlesztőink számtalan e-kereskedelmi projekttel a hátuk mögött olyan tapasztalatot és technológiai ismeretet szereztek a Magento keretrendszerben, amely garantálja a webáruház-projektek sikeres megvalósítását. Otthonosan mozgunk nagyvállalati projektek megvalósításában és a hazai mellett nemzetközi projektgyakorlattal is rendelkezünk.

Az elmúlt években az alábbi iparágakban szereztünk kifejezetten nagy e-kereskedelmi tapasztalatokat:

– Divatipar
– Szépségápolás
– Műszaki és elektronikai cikkek
– Gyorsan forgó fogyasztási cikkek (FMCG)
– Luxustermékek kereskedelme
– Egészségügy, gyógyászat
– Pénzügyi szolgáltatások
– Utazás, turizmus
– Autóipar
– Oktatás

Tudjon meg többet a Magento webshop fejlesztési projektekről! A további hasznos tudnivalókért és gyakori kérdésekért kattintosn ide!

Így készült a SEIKO Boutique webáruház Magento alapokon

Elolvasom